Έχουμε τετράδα!

Αν και πέρασε από χίλια κύματα, η 4αδα της Πρέμιερ Λιγκ συμπληρώθηκε μοιραία την 38η αγωνιστική. Η Άρσεναλ των 10 παικτών λόγω της χαζής αποβολής του Κοσιελνί, που θα χάσει τον τελικό Κυπέλλου με στην Τσέλσι, πιέστηκε αλλά έκανε το καθήκον της απέναντι στην Έβερτον (3-1), όμως όταν “ξεμπούκωσε” η Λίβερπουλ κόντρα στην Μίντλεσμπρο, το πράγμα τελείωσε (3-0). Πρωταθλήτρια, λοιπόν, η Τσέλσι με ρεκόρ 30 νικών - τιμήθηκε ο Τέρι, έτσι κι αλλιώς δεύτερη η Τότεναμ με τον Κέιν να παίρνει το χρυσό παπούτσι, 3η με περίπατο η Μάντσεστερ Σίτι, 4η η Λίβερπουλ.



Έχουμε τετράδα!

Το κακό εν τέλει έγινε για τους “κανονιέρηδες” σε μια σεζόν που έχει ζητηθεί εντόνως και πολλάκις η αποχώρηση του Αρσέν Βενγκέρ από τον πάγκο, μιας και βασικός στόχος της ομάδας του χρόνου θα είναι το Γιουρόπα Λιγκ (23 διαδοχικά χρόνια σε τετράδες, ποτέ εκτός CL με τον Βενγκέρ). Όχι απαραιτήτως χείριστη η εξέλιξη περί ης ο λόγος, μιας και ο σύλλογος θέλει όπως και να ‘χει το restart του, είτε με τον Αλσατό τεχνικό στον πάγκο είτε με κάποιον αντικαταστάτη. Το καθήκον τους το έκαναν πάντως οι Λονδρέζοι, κι αν δεν είχε μπει το γκολ του Ζεορζίνιο Βαϊνάλντουμ λίγο πριν το τέλος των πρώτων ημιχρόνων στα 10 παιχνίδια των 17:00, τα πράγματα μπορεί να ήταν αλλιώς.

Στο "Emirates", χρονικά, η Άρσεναλ προηγήθηκε με τον Έκτορ Μπεγιερίν (8’) αλλά έμεινε με 10 παίκτες (14’) εξαιτίας μιας αποβολής του Κοσιελνί, εντελώς αχρείαστης και ακατανόητης. Αυτό την πείσμωσε κόντρα σε μια Έβερτον που δεν βρήκε λύσεις και έφτασε στο 2-0 με τον συνήθη ύποπτο, Αλέξις Σάντσες (24 γκολ στο πρωτάθλημα). Στο δεύτερο μέρος ο Ρομέλου Λουκάκου σκόραρε ένα από τα τέρματα που έψαχνε για να ξεπεράσει τον ασταμάτητο Χάρι Κέιν στην κορυφή της λίστας των σκόρερ και έδωσε στην ομάδα του λόγο να ελπίζει πως θα πάρει κάτι από το ματς, όμως η εύστοχη εκτέλεση του πέναλτι δεν ήταν αρκετή για κανένα από τα δύο. Τελικό 3-1, από τον Άαρον Ράμσεϊ.

Στο Μέρσεϊσαϊντ ζωντανή ποδοσφαιρικά ήταν η μία μεριά της πόλης, με το “Άνφιλντ” να γεμίζει για τον αγώνα κόντρα στην υποβιβασμένη Μίντλεσμπρο. Το γκολ άργησε πολύ να έρθει για το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ και αυτό έδειχνε να αγχώνει άπαντες, αλλά το άγχος αυτό απέβαλε ο “Ζίνι” λίγο πριν οι δύο πλευρές πάνε στα αποδυτήρια. Με άλλον αέρα και τον Γερμανό τεχνικό να έχει σίγουρα παθιάσει τους ποδοσφαιριστές του πίσω από τις πόρτες, οι “κόκκινοι” διεύρυναν το προβάδισμά τους για να τελειώσουν την δουλειά, με τον Φιλίπε Κουτίνιο να σκοράρει (51’) για ακόμη μία φορά με μακρινή απευθείας εκτέλεση φάουλ και τον Άνταμ Λαλάνα (56’) να βάζει το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 3-0.

Στο “Στάμφορντ Μπριτζ” η Τσέλσι έπαιξε... κάτι σαν φιλικό με την επίσης υποβιβασμένη Σάντερλαντ, η οποία βρέθηκε μπροστά στο σκορ με τον Χαβιέ Μανκίγιο στο 3’, αλλά δεν ήταν ικανή να χαλάσει τη φιέστα. Μόλις πέντε λεπτά αργότερα ο Γουίλιαν έκανε το 1-1 για να ακολουθήσει και το 2-1 του Εντέν Αζάρ στο 61’ και να ολοκληρώσει την ανατροπή και το 3-1 του Πέδρο για να την σφραγίσει. Στο 90’ ο Μίτσι Μπατσουαγί σκόραρε ξανά μετά από το τέρμα που χάρισε στην ομάδα του το τρόπαιο με την Γουέστ Μπρομ αλλά το τελικό δεν ήταν το 4-1. Ξανά ο Βέλγος και 5-1 για τους “μπλε”! Στο 26ο λεπτό ο Τζον Τέρι πέρασε... συμβολικά (το 26 είναι ο αριθμός του) εκτός ως αλλαγή, με τον Γκάρι Κέιχιλ να παίρνει τη θέση του και τον κόσμο προφανώς να τον αποθεώνει. Σταμάτησε... κανονικά και με το νόμο η ροή του ματς για να κάνουν Guard of Honour οι συμπαίκτες του Άγγλου κεντρικού αμυντικού.

Στο “Vicarage Road” η Σίτι έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στην Γουότφορντ και σταμάτησε στα πέντε γκολ (5-0) με τον Βενσάν Κομπανί να σκοράρει για ακόμη μία φορ αν και στόπερ, τον Σέρχιο Αγουέρο να πετυχαίνει “ντοπιέτα”για το 2-0 και το 3-0, τον Φερναντίνιο να συμπληρώνει στο πρώτο μισό (41’) και τον Γκαμπριέλ Ζεσούς να τελειώνει το πράμα στο 58’.

Εντυπωσιακή ήταν και η Τότεναμ στο “KC”, σκορπώντας την υποβιβασμένη Χαλ με σκορ 7-1, με τον Χάρι Κέιν να πετυχαίνει ακόμη ένα χατ-τρικ και να τελειώνει πρώτος σκόρερ με 29 τέρματα στο πρωτάθλημα. Εντυπωσιακός ο Άγγλος φορ, με τους Ντέλε, Βίκτορ Γουανιάμα, Μπεν Ντέιβις και Τόμπι Αλντερβάιρελντ να συμπληρώνουν τον... μακρύ πίνακα των σκόρερ. Το γκολ που δέχθηκε πάντως δεν επέτρεψε στον Ουγκό Γιορίς να φτάσει στα clean sheet τον Τιμπό Κουρτουά, που θα πανηγυρίσει μόνος του το σχετικό βραβείο.

Στο “Ολντ Τράφορντ” τα πιτσιρίκια του Ζοσέ Μουρίνιο απέδωσαν, με τον Τζος Χάροπ να κάνει ονειρεμένο ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα σκοράροντας για το 1-0, με τον Γουέιν Ρούνεϊ να σπεύδει να τον συγχαρεί για το σπουδαίο του επίτευγμα. Τέσσερα λεπτά αργότερα (19’) ακολούθησε ο Πολ Πογκμπά για το 2-0 και με την Κρίσταλ Πάλας να μην μπορεί να αντιδράσει σωστά όταν της δόθηκαν οι ευκαιρίες, το ματς έμεινε εκεί όσον αφορά το σκοράρισμα.

Η βαθμολογία στο Top-6:

Τσέλσι 93β. Τότεναμ 86β. Μάντσεστερ Σίτι 78β. Λίβερπουλ 76β.

Άρσεναλ 75β. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 69β.

Έβδομη η Έβερτον με 61 βαθμούς, που θα παίζει Ευρώπη καθώς το εισιτήριο από τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας ανάμεσα σε Τσέλσι και Άρσεναλ περνάει στην 6η θέση, και εκεί είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που με το Λιγκ Καπ έχει ήδη ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Από ‘κει και πέρα, στα όχι και τόσο “ενδιαφέροντα” παιχνίδια της αγωνιστικής, η Γουέστ Χαμ βρέθηκε πίσω στο σκορ εκτός έδρας χάρη σε τέρμα του Σαμ Βόουκς (23’) που τέλειωσε ωραία την καλή σεζόν του, αλλά το γύρισε απέναντι στην Μπέρνλι στο "Τερφ Μουρ" με τους Σοφιάν Φεγουλί (27’) και τον Αντρέ Αγιού (72’). Μια ακόμη ανατροπή έγινε στην Ουαλία, με τον Τζόνι Έβανς να σκοράρει για λογαριασμό της Γουέστ Μπρομ, αλλά τους Τζόρνταν Αγιού (72’) και Φερνάντο Γιορέντε (86’) να σηκώνουν τον κόσμο από τη θέση του στο “Λίμπερτι” χαρίζοντας το τρίποντο στην Σουόνσι, που έτσι κι αλλιώς είχε παραμείνει στην κατηγορία.

Πίσω στο σκορ βρέθηκε και η Λέστερ στο “King Power”, με την Μπόρνμουθ να βρίσκει δίχτυα με τον Τζούνιορ Στάνισλας μόλις στο 1ο λεπτό, για να ισοφαρίσει ο Τζέιμι Βάρντι 50 αγωνιστικά λεπτά αργότερα για το τελικό 1-1. Η Σαουθάμπτον δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντι στην Στόουκ μέσα στο “St. Mary’s” και το γκολ του Πίτερ Κράουτς ήταν αρκετό για τους “πότερς” για το τρίποντο, αλλά και για να βυθίσει σε μεγαλύτερες σκέψεις τη διοίκηση αναφορικά με το μέλλον του Κλοντ Πιελ.

Πρώτος στην λίστα των σκόρερ ο Χάρι Κέιν με 29 γκολ (2ος Λουκάκου 26, 3ος Αλέξις 25), πρώτος στις ασίστ ο Κέβιν Ντε Μπρόινε της Μάντσεστερ Σίτι με 18 (2ος Κρίστιαν Έρικσεν 15, 3ος Γκίφλι Σίγκουρντσον 13).

Αναλυτικά τα σκορ της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ:

Λίβερπουλ-Μίντλεσμπρο 3-0

Άρσεναλ-Έβερτον 3-1

Τσέλσι-Σάντερλαντ 5-1

Χαλ-Τότεναμ 1-7

Γουότφορντ-Μάντσεστερ Σίτι 0-5

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κρίσταλ Πάλας 2-0

Μπέρνλι-Γουέστ Χαμ 1-2

Λέστερ-Μπόρνμουθ 1-1

Σαουθάμπτον-Στόουκ 0-1

Σουόνσι-Γουέστ Μπρομ 0-5