Μουντάρι: «FIFA και UEFA αδιαφορούν…»

Για τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Κάλιαρι για το ιταλικό πρωτάθλημα στις 30 Απριλίου, μίλησε στο «BBC» o ποδοσφαιριστής της Πεσκάρα, Σάλεϊ Μουντάρι, ο οποίος τόνισε πως FIFA και UEFA δεν νοιάζονται για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου. 



Μουντάρι: «FIFA και UEFA αδιαφορούν…»

Ο πρώην άσος των Πόρτσμουθ και Σάντερλαντ, έπεσε θύμα φραστικών επιθέσεων από φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας και αφού πήρε την πρωτοβουλία να διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή του αγώνα για το περιστατικό-χτυπώντας το χέρι του και φωνάζοντας «αυτό είναι το χρώμα μου!»-αντίκρισε την κίτρινη κάρτα και αποχώρησε οικειοθελώς από τη γήπεδο πριν από τη λήξη της αναμέτρησης, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αποβληθεί.

 «Βρέθηκα στην κόλαση. Μου συμπεριφέρθηκαν σαν να είμαι εγκληματίας. Έφυγα από το γήπεδο γιατί δεν ήθελα να συνεχίσω από τη στιγμή που δεχόμουν ρατσιστικές επιθέσεις και σας διαβεβαιώνω πως θα το επαναλάμβανα ξανά και ξανά… FIFA και UEFA αδιαφορούν παντελώς!»

«Θέλω να περάσω ένα μήνυμα σε όλα τα θύματα τέτοιου είδους συμπεριφορών. Δεν πρέπει να φοβούνται να μιλήσουν γι’ αυτό. Υπάρχει ελευθερία του λόγου και κανένας δεν πρέπει να φοβάται κανέναν» δήλωσε o Γκανέζος ποδοσφαιριστής.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ιταλικό ποδόσφαιρο έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό από το εν λόγω συμβάν, το οποίο μάλιστα δεν είναι το μοναδικό καθώς και ο Μεντχί Μπενατιά της Γιουβέντους έτυχε ανάλογης αντιμετώπισης τη στιγμή που παραχωρούσε δηλώσεις μετά το Κυριακάτικο παιχνίδι με την Τορίνο.

Δείτε τη στιγμή της αποχώρησης του Μουντάρι: