Γκιγκς: «Το άγχος δεν κάνει διακρίσεις, με έχει επηρεάσει στο παρελθόν»

Τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στο πρόσφατο παρελθόν, σχετιζόμενη με την ψυχική του υγεία μετά την αποχώρηση του από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αποκάλυψε ο πρώην άσος Ράιαν Γκιγκς στην καθιερωμένη του στήλη στην «Daily Telegraph»!



Γκιγκς: «Το άγχος δεν κάνει διακρίσεις, με έχει επηρεάσει στο παρελθόν»

«Ήμουν εδώ (σ.σ. στη Γιουνάιτεντ) από τα 12 μου μέχρι τα 42, και η ζωή μου είχε συνδεθεί ουσιαστικά με τους ρυθμούς της ζωής στο ‘Ολντ Τράφορντ’ τόσο πολύ, που συνειδητοποίησα πως έπρεπε να κάνω κάποιες αλλαγές . Η ιστορία του Άαρον Λένον έχει κάνει ξανά θέμα την ψυχική υγεία των ποδοσφαιριστών και πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό το να είναι κάποιος ‘ανοιχτός’ στο πώς νιώθει, στα συναισθήματα του και στο πώς να ελέγχει το στρες.

Ξέρω πως όλοι εκτός ποδοσφαίρου θα τονίσουν τους λογαριασμούς μας και τι είδος της ζωής που κάνουμε, όμως αυτά δεν μας κάνουν απρόσβλητους σε τέτοιες καταστάσεις. Όταν η ζωή μου ως παίκτης και μετά ως προπονητής της Γιουνάιτεντ τελείωσε το περασμένο καλοκαίρι, ήμουν σε ένα σημείο μετάβασης στην επαγγελματική και την ιδιωτική μου ζωή.

Πήρα την απόφαση να δω έναν ψυχίατρο, και μερικές από τις προτάσεις του με βοήθησαν ιδιαίτερα στο πώς να ανταποκριθώ στη να μου ζωή εκτός Γιουνάιτεντ. Μπορώ να πω πως έχω αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες στη ζωή μου κατά περιόδους λόγω του άγχους και της πίεσης», τα όσα ανέφερε ο Ουαλός πρώην σταρ, με αφορμή την πρόσφατη περίπτωση του Άαρον Λένον και το γεγονός ότι οι απαιτήσεις του χώρου του ποδοσφαίρου φαίνεται να καταβάλουν πλέον όλο και περισσότερους ποδοσφαιριστές, στην Αγγλία και όχι μόνο.