Ένα ματς που καθορίζει τη σεζόν στη Γιουνάιτεντ...

Η μόνη εκπρόσωπος της Αγγλίας σε αυτή την ημιτελική φάση στο κύπελλο Ευρώπης, είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και απόψε παίζει ένα από τα κρισιμότερα παιχνίδια όχι μόνο της σεζόν αλλά έχω την εντύπωση των τελευταίων ετών! Γράφει ο Χρηστος Σωτηρακοπουλος.



Ένα ματς που καθορίζει τη σεζόν στη Γιουνάιτεντ...

Έτσι όπως εξελίσσεται αυτή η πρώτη χρονιά του Μουρίνιο στον πάγκο το σωσίβιο που του παρουσιάζεται μέσω του Europa League είναι κομβικό! Εδώ και σχεδόν δύο μήνες, σε αυτή τη στήλη, έγραφα πως θα έβλεπε ως τη καλύτερη λύση, ο Μουρίνιο, την έξοδο μέσω της κατάκτησης ενός ευρωπαϊκού τροπαίου στο επόμενο Champions League! Και αυτό γιατί ο Πορτογάλος πάντα εκτός από την ομάδα που δουλεύει είναι γνωστό πως ενδιαφέρεται για τον εμπλουτισμό του δικού του βιογραφικού! Και ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο θα είναι πάντα πιο σημαντικό από την οποιαδήποτε τρίτη ή τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα!

Παρ' όλα αυτα όποιος νομίζει πως η Γιουνάιτεντ έχει εξασφαλίσει ήδη τη συμμετοχή της στον τελικό γελιέται! Απέναντι της μπορεί να είναι μία ομάδα που βρίσκεται στην 11η θέση της ισπανικής λίγκας, ωστόσο η Θέλτα κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητος αντίπαλος μπορεί να λογίζεται! Με τον Ιάγο Άσπας που απέτυχε στη Λίβερπουλ αλλά ο οποίος φορώντας τη φανέλα της ομάδας του Βίγκο αποκτά.... ιδιότητες υπερήρωα και με ένα προπονητή τον Μπερίσσο που έχει θητεύσει δίπλα στον Μαρσέλο Μπιέλσα η βραδιά στη Γαλικία δεν θα είναι εύκολη!

Στο λιμάνι του Ατλαντικού αυτή η ομάδα που μολις οκτώ χρόνια πίσω κινδύνευσε με υποβιβασμό στη τρίτη κατηγορία, όσο πιο δύσκολο είναι το ματς τόσο περισσότερο ανεβάζει την απόδοση της. Ρωτήστε και την Μπαρτσελόνα που δύο σερί σεζόν έφυγε με τέσσερα γκολ στο κεφάλι, ρωτήστε και την Ρεάλ Μαδρίτης η οποία αποκλείστηκε στο κύπελλο από τους Γαλιθιάνους!

Αυτό που η United οφείλει να κάνει απόψε είναι να σκοράρει και σε περίπτωση ήττας να είναι διαχειρίσιμη με ένα γκολ διαφορά. Αν από την άλλη πλευρά, αν δεν μπορεί να πετύχει γκολ οφείλει να μη δώσει η άμυνα της τις ευκαιρίες στους Ισπανούς να τη βρίσκουν ανοιχτή. Είναι βέβαιο πως ο Μουρίνιο πρώτα απ' όλα θα έχει στο μυαλό του να μην ανοιχτει η ομάδα του και να μην βρίσκει η Θέλτα διαδρόμους προκειμένου να γίνει απειλητική!

Σε τέτοια παιχνίδια γίνεται ακόμα περισσότερο αισθητή η απουσία του Ζλάταν. Είναι τα ματς για τα οποία ζει και αναπνέει ένας μεγάλος παικτης και όταν ήταν στο γήπεδο ήξερες πως αρκούσε μια φάση για να κάνει διαφορά!

Όσον αφορά αυτό που έγραψα στον πρόλογο πως είναι ένα από τα πιο σημαντικά ματς των τελευταίων ετών για την Γιουνάιτεντ, το εννοώ! Αυτό που έχει χάσει στη μετά σερ Άλεξ εποχή, είναι να προκαλεί φόβο στον αντίπαλο! Δεν είναι πια η ομάδα που κανεις δεν ήθελε ως αντίπαλο αλλά μια ομάδα με μεγάλο όνομα που ωστόσο ένας αντίπαλος θα ήθελε να αντιμετωπίσει! Φάνηκε και στο πώς χειρίστηκε τα δύο ματς απέναντι της, η Αντερλεχτ στον προηγούμενο γύρο! Με όρεξη και με διάθεση να αγωνιστούν οι παικτες στο Ολντ Τράφορντ και με σεβασμό  αλλά χωρίς τον παραμικρό φόβο! Είχε φανει από την παραμονή του επαναληπτικού, στις δηλώσεις των Βέλγων πως πίστευαν στην πρόκριση κάτι που πέντε χρόνια πριν ακόμα και αν συνέβαινε δεν θα το ψελλιζε καν κάποιος!

Σε περίπτωση που μείνει εκτός τετράδας, κάτι πάρα πολύ πιθανό στην Αγγλία, και δεν μπορέσει μέσω της κατάκτησης του Europa League να παίξει την επόμενη χρονιά στο Champions League, καταλαβαίνει κανείς πόσο θα έχει πληγωθεί ο εγωισμός του Μουρίνιο αλλά κυρίως πόσο αποτυχημένη θα είναι η σεζόν! Γι' αυτό και το αποψινό καθώς και η ρεβάνς, όπως εννοείται πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ματς ο τελικός, είναι τρία παιχνίδια που θα καθορίσουν κατά πολύ όχι μόνο η φετινή χρονιά αλλά και τις επόμενες σε μία ομάδα με τις απαιτήσεις που έχει ο κόσμος της Γιουναιτεντ!