Συμπαράσταση στη Ντόρτμουντ από Κλοπ

Τα εύσημα στην Γουέστ Μπρομ και την εξαιρετική της πορεία στην Πρέμιερ Λιγκ έδωσε στην συνέντευξη Τύπου ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης (16/4, 15.30) ο Γιούργκεν Κλοπ, χωρίς ωστόσο να αφήσει ασχολίαστη την τρομοκρατική επίθεση εις βάρος της πρώην του ομάδας, Ντόρτμουντ, το βράδυ της Τρίτης.



Συμπαράσταση στη Ντόρτμουντ από Κλοπ

Η τρομοκρατική επίθεση με βομβιστικό μηχανισμό στο πούλμαν της Ντόρτμουντ, που βρισκόταν καθοδόν για το γήπεδο της και την αναμέτρηση με την Μονακό για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ συγκλόνισε άπαντες, όπως φυσικά και τον Γιούργκεν Κλοπ, που μίλησε γι’ αυτό και τόνισε την δημόσια υποστήριξη του στους ανθρώπους και τους παίκτες της πρώην του ομάδας.

«Δεν πιστεύω πως ό,τι πω είναι πολύ σημαντικό, ο καθένας καταλαβαίνει πως ήταν μια δύσκολη στιγμή. Ανησύχησα πραγματικά, φοβήθηκα για εκείνους. Είχα επαφές με ανθρώπους αλλά δεν ήθελα να τους κουράσω με χαζές ερωτήσεις. Μπορώ να καταλάβω και τις δυο πλευρές, είναι δύσκολο να βρεθεί άλλη ημερομηνία. Είμαι υπερήφανος για την Ντόρτμουντ. Όταν έπαιξαν προσπάθησαν να δώσουν το καλύτερο».

Θα τους πάρει κάποιο χρονικό διάστημα για να συμβιβαστούν με αυτό. Είμαι σίγουρος πως οι άνθρωποι που πήραν αυτή την απόφαση, αν ήταν εκείνοι μέσα στο λεωφορείο, δεν θα πήγαιναν να παίξουν μετά. Αν δεν ήσουν μέσα, δεν μπορείς να καταλάβεις ακριβώς τι έγινε», ανέφερε σχετικά με την απόφαση της UEFA να διεξαχθεί κανονικά το παιχνίδι την αμέσως επόμενη μέρα, δηλαδή χθες.

Για τον κρίσιμο αγώνα της ομάδας του απέναντι στην Γουέστ Μπρομ, τόνισε: «Δεν σκέφτομαι τους βαθμούς. Αν κερδίσουμε τα υπόλοιπα παιχνίδια μας, είναι ουσιαστικά σίγουρο πως θα είμαστε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ομάδες με λιγότερους βαθμούς από εμάς παίζουν μεταξύ τους, οπότε δεν γίνεται να πάρουν το απόλυτο των διεκδικήσιμων βαθμών. Η Γουέστ Μπρομ έχει όλο τον σεβασμό και την προσοχή μας. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, η Γουέστ Μπρομ διανύει μια καταπληκτική χρονιά, παίζουν στην έδρα τους. Θα παλέψουμε για το αποτέλεσμα, αυτό είναι το μόνο πράγμα που σκέφτομαι»

Tέλος, επιβεβαίωσε πως ο Άνταμ Λαλάνα θα δώσει το παρών κανονικά στο επόμενο ματς (με Κρίσταλ Πάλας), ενώ για τον τραυματία Τζόρνταν Χέντερσον είπε: «Ακόμα περιμένουμε. Ο Χέντερσον δεν νιώθει κάτι αλλά πρέπει να κάνουμε σταδιακά βήματα ώστε να γυρίσει πίσω στις προπονήσεις της ομάδας. Μπορεί να συμβεί την επόμενη εβδομάδα ή μια εβδομάδα μετά, είμαι σίγουρος πως θα προλάβει κάποια λίγα παιχνίδια».