«Μαέστρος» στα ντέρμπι ο Κλοπ (vids)

Ο πρώτος στην ιστορία της Λίβερπουλ που καταφέρνει να σημειώσει το απόλυτο στα τρία πρώτα του ντέρμπι απέναντι στη Λίβερπουλ έγινε ο Γιούργκεν Κλοπ έπειτα και από το 3-1 του «Άνφιλντ», το μεσημέρι του Σαββάτου, για την 30η αγωνιστική της φετινής Πρέμιερ Λιγκ.  



«Μαέστρος» στα ντέρμπι ο Κλοπ (vids)

Ενδεχομένως να μην είναι τυχαίο το γεγονός πως ο Γερμανός ανέλαβε έπειτα από το τελευταίο... ανεπιτυχές αποτέλεσμα σε «μάχη» του Μέρσεϊσαϊντ για τους «κόκκινους» της πόλης.

Ο Μπρένταν Ρότζερς, είχε απομακρυνθεί από τον πάγκο της Λίβερπουλ έπειτα από το ισόπαλο (1-1) ματς της 4ης Οκτωβρίου του 2015, στο «Γκούντισον Παρκ».

Έκτοτε, οι «κόκκινοι» μετρούν τρεις νίκες σε ισάριθμες μονομαχίες απέναντι στα «ζαχαρωτά», με τον Γιούργκεν Κλοπ να γίνεται ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της Λίβερπουλ που παίρνει νίκη και στα τρία πρώτα ντέρμπι στα οποία καθοδήγησε την ομάδα!

Μάλιστα, το πρώτο εξ αυτών, την 20η Απριλίου του 2016, έφερε τεράστια νίκη για την ομάδα του, αφού το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε με τη σχετική άνεση που φανερώνει το αποτέλεσμα. Ορίγκι, Σακό στο πρώτο ημίχρονο και Στάριτζ – Κουτίνιο στο δεύτερο μέρος βρήκαν από μια φορά το δρόμο για τα δίχτυα για να διαμορφώσουν το επιβλητικό σκορ.

Το δεύτερο ματς, ήταν αυτό του φετινού πρώτου γύρου της Πρέμιερ Λιγκ, όπου ο Σαντιό Μανέ «χτύπησε» στις καθυστερήσεις και προκάλεσε παροξυσμό στους οπαδούς των «κόκκινων» που είχαν βρεθεί στο «Γκούντισον Παρκ».

Το... χατ-τρικ, που σημειώνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου με τον ίδιο προπονητή, ήρθε στην 30η αγωνιστική της τρέχουσας σεζόν, σε ένα ντέρμπι που η Έβερτον δεν έδειξε σε καμία περίπτωση έτοιμη για μια τέτοια μάχη...