Δύσκολα η Ντέρμπι

Σε ένα μέτριο ματς στο «Πράιντ Παρκ», η Ντέρμπι επικράτησε με το οριακό 1-0 της ΚΠΡ, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 39ης αγωνιστικής της Τσάμπιονσιπ.  



Δύσκολα η Ντέρμπι

Με νίκη συνδυάστηκε το πρώτο παιχνίδι του Γκάρι Ρόουετ μπροστά στους φιλάθλους της Ντέρμπι, με τα «κριάρια» να κάμπτουν δύσκολα την αντίσταση των «ρέιντζερς».

Οι γηπεδούχοι είχαν γενικότερα τον έλεγχο του ματς στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης χάρη σε γκολ του Ματέι Βίντρα στο 70’. Μετά από σουτ του Ινς και ασταθή απόκρουση του Σμίθις, ο Τσέχος φορ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και σκόραρε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

Στη συνέχεια η ΚΠΡ προσπάθησε για την ισοφάριση, όμως στο σουτ του Σμιθ στο 88’, ο Κάρσον ήταν σε ετοιμότητα, παραχωρώντας το κόρνερ. Στη συνέχεια ο Ιντρίς Σιλά στάθηκε άτυχος, καθώς το δεξί δοκάρι του στέρησε το 1-1.

Με αυτό το τρίποντο η Ντέρμπι ανέβηκε προσωρινά στη 10η θέση με 56 βαθμούς, συνεχίζοντας την προσπάθεια για είσοδο στα πλεί οφ. Αντίθετα, η ΚΠΡ έμεινε στους 50, χάνοντας την ευκαιρία να βρεθεί στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα.