Το ραντεβού με τα... δίχτυα που άργησε 6,5 χρόνια (vids)

Αρχές Σεπτέμβρη του 2010 ήταν η τελευταία φορά που ο Ζερμέν Ντεφό πανηγύρισε την επίτευξη δικού του γκολ στο «Γουέμπλεϊ» με το εθνόσημο και έμελλε να φτάσουμε τέλη Mάρτη του 2017 , ώστε ο 34χρονος πλέον στράικερ να... γιορτάσει και πάλι για τον ίδιο λόγο στο Εθνικό Στάδιο της Αγγλίας. 



Το ραντεβού με τα... δίχτυα που άργησε 6,5 χρόνια (vids)

Μπορεί ο επιθετικός της Σάντερλαντ να μην σημείωσε χατ-τρικ, όπως είχε κάνει απέναντι στη Βουλγαρία στις 3/9/2010 για τα προκριματικά τότε, του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2012, ωστόσο, έστω και με το ένα τέρμα που πέτυχε χθες (26/3) απέναντι στη Λιθουανία, άνοιξε το δρόμο για την διασφάλιση της πρωτιάς των Άγγλων στο γκρουπ τους φέρνοντάς τους ένα βήμα πιο κοντά στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Δεν ήταν πάντως, το τριπλό εκείνο «χτύπημα» απέναντι στους Βούλγαρους η τελευταία φορά που ο Ντεφό έβρισκε δίχτυα με τη φανέλα της Εθνικής Αγγλίας.

Το... ραντεβού του αυτό καθυστέρησε κάπως λιγότερο, και συγκεκριμένα, 4 χρόνια, μιας και ο φορ της Τότεναμ τότε, είχε πετύχει στις 22 Μαρτίου του 2013 τα 2 από τα 8 τέρματα των Άγγλων εις βάρος του αδύναμου Σαν Μαρίνο στο ευρύ 8-0 μέσα στην έδρα του κρατιδίου της Ιταλίας, ματς που είχε διεξαχθεί στο πλαίσιο του προκριματικού ομίλου για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας (2014).

Σχεδόν τέσσερα (τρεισήμισι) ήταν και τα χρόνια που ο παίκτης είχε να αγωνιστεί με τα «τρία λιοντάρια», καθώς τελευταία φορά (πριν τη χθεσινή) που φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο ήταν σε ένα φιλικό με τη Χιλή τον Νοέμβριο του 2013.

Τα 14 γκολ που έχει πετύχει φέτος στα 28 του παιχνίδια (1 γκολ ανά 2 αγώνες στατιστικά), αλλά και η γενικότερη απόδοσή του με τη φανέλα της Σάντερλαντ αποτέλεσαν το «εισιτήριο» για την επανάκλησή του Ντεφό στην Εθνική Αγγλίας, γεγονός που είναι λογικό να χαροποίησε και τον σύλλογό του, διότι ύστερα από 5 χρόνια, οι «μαυρόγατες» είχαν την τιμή να εκπροσωπηθούν από Άγγλο διεθνή ποδοσφαιριστή βλέποντάς τον αγωνιζόμενο με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, κάτι που είχε να συμβεί, δηλαδή, από το 2012 και τον Φρέιζερ Κάμπελ (νυν παίκτη της Κρίσταλ Πάλας).

Κλείνοντας, ο 34χρονος πλέον Ζερμέν Ντεφό έγινε με το γκολ του απέναντι στη χώρα της Βαλτικής ο έκτος γηραιότερος ποδοσφαιριστής (34 ετών και 170 ημερών για την ακρίβεια) που σκοράρει με τη φανέλα της Εθνικής Αγγλίας.

Το χατ-τρικ του Άγγλου διεθνούς στράικερ με αντίπαλο τη Βουλγαρία στο «Γουέμπλεϊ», στις 3 Σεπτεμβρίου του 2010.

 

Ο Ζερμέν Ντεφό διαμορφώνει το τελικό 8-0 επί του Σαν Μαρίνο στις 22 Μαρτίου του 2013. Αυτό ήταν και το τελευταίο του γκολ με το εθνόσημο πριν το χθεσινό (26/3/2017) με τη Λιθουανία.