Μόνη δεύτερη η Β.Ιρλανδία, «χτύπησε» στο τέλος η Σκωτία!

«Τρίποντο» μεγάλης σημασίας για την Β.Ιρλανδία, η οποία «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία τη Νορβηγία (2-0) και βρέθηκε έτσι στην 2η θέση του ομίλου της πίσω απ' τη Γερμανία. Στον αντίποδα, νίκη με την... ψυχή στο στόμα πέτυχαν οι Σκωτσέζοι, με «θύτη» τον Κρις Μάρτιν, βάζοντας έτσι «φωτιά» στον όμιλο τους και στην υπόθεση δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ...



Μόνη δεύτερη η Β.Ιρλανδία, «χτύπησε» στο τέλος η Σκωτία!

Νίκη-«χρυσάφι» ενδέχεται να αποδεχθεί στο τέλος της προκριματικής φάσης η σημερινή για την ομάδα του Μάρτιν Ο'Νιλ, που έφτασε πλέον τους 10 βαθμούς σε 5 παιχνίδια και έχει πλέον προβάδισμα για την δεύτερη θέση του ομίλου, έναντι των Τσέχων (με οκτώ βαθμούς) και των Αζέρων (7) που ακολουθούν στον 6ο όμιλο.

Με το...  μαχαίρι στα δόντια μπήκαν στο «Γουίντσορ Παρκ» οι παίκτες της Βόρειας Ιρλανδίας, ξέροντας πως με νίκη θα ανέβουν στην δεύτερη θέση του 3ου ομίλου, και ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό! Η επίθεση των γηπεδούχων απ' τα αριστερά είχε ως αποδέκτη τον Τζέιμς Γουόρντ, που με ωραία κίνηση γύρισε και «πλάσαρε» για το 1-0, ενώ στο 23ο λεπτό, χωρίς να αφήσουν το πόδι απ' το γκάζι και σε μια γρήγορη αντεπίθεση, ο Ουάσινγκτον σε τετ-α-τετ με τον Γιάρσταϊν δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-0, που ήταν και το τελικό σκορ.

 

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Βόρεια Ιρλανδία: ΜακΓκόβερν, Μακ Λάφλιν, Έβανς, Μακόλεϊ, Κάθκαρτ, Ντέιβις, Νόργουντ, Γουόρντ (80' MακΓκιν), Μπράντ, Ντάλας (88' Λουντ), Γουάσινγκτον

Νορβηγία: Γιάρσταϊν, Ελαμπντελαουί, Σκιέλβικ, Βάλσβικ, Χόβλαντ, Γιόχανσεν, Νόρτβαϊτ,  Μ. Ελιουνούσι, Κινγκ, Τ. Ελιουνούσι (54' Ντέλι), Σέντερλουντ (63' Ντιομαντέ)

 

H βαθμολογία του 3ου ομίλου:

1) Γερμανία, 15 βαθμοί

2) Β.Ιρλανδία, 10 β.

3) Τσεχία, 8 β.

4) Αζερμπαϊτζάν, 7 β.

5) Νορβηγία, 3 β.

6) Σαν Μαρίνο, 0 β.

 

Αρκετά χιλιόμετρα πιο ανατολικά, οι Σκωτσέζοι έδειχναν να χάνουν μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία για νίκη, μέχρι που ήρθε ως... από μηχανής Θεός ο Κρις Μάρτιν στο 89'!

Εκμεταλλευόμενος την όμορφη κάθετη μπαλιά του Άρμστρονγκ, ο φορ της εθνικής Σκωτίας βρήκε την ευκαιρία να σταματήσει την μπάλα και να την στείλει στην δεξιά γωνία του Όμπλακ (που δεν κατάφερε να αντιδράσει εγκαίρως), κάνοντας το «Χάμπντεν Παρκ» να «εκραγεί» από  τους πανηγυρισμούς! Η νίκη αυτή διατηρεί στο παιχνίδι της πρόκρισης την ομάδα του Γκόρντον Στράχαν, που ναι μεν υπολείπεται στη βαθμολογία από τις Σλοβακία-Σλοβενία, χωρίς όμως να τις αφήνει σήμερα να ξεφύγουν στο κυνήγι της 2η θέσης.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Σκωτία: Γκόρντον, Τίερνεϊ, Μέλγκρου, Ρ. Μάρτιν, Ρόμπερτσον, Μπράουν, Μόρισον (82' Μάρτιν), Φόρεστ, Άρμστρονγκ, Σνόντγκρας, Γκρίφιθς (48’ Νέισμιθ)

Σλοβενία: Όμπλακ, Αλ. Στρούνα, Σάμαρτζιτς, Σέζαρ, Γιόκιτς, Κρχιν, Κούρτιτς, Καμπλ, Μπίρσα (69' Μπέριτς), Μπέζιακ, Ίλισιτς

 

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:

1) Aγγλία, 13 βαθμοί

2) Σλοβακία, 9 β.

3) Σλοβενία, 8 β.

4) Σκωτία, 7 β.

5) Λιθουανία, 5 β.

6) Μάλτα, 0 β.