Πιο δύσκολα απ' όσο περίμενε

Το 10/10 στα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της στην Πρέμιερ Λιγκ έκανε η Τότεναμ, που αν και δυσκολεύτηκε απέναντι στην Σαουθάμπτον, επικράτησε με σκορ 2-1 και μείωσε και πάλι από την Τσέλσι. Εξαιρετικό ξεκίνημα στο ματς για την ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο, η οποία μετά την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα έδειχνε να μην έχει και πολύ καθαρό μυαλό.



Πιο δύσκολα απ' όσο περίμενε

Στους 59 βαθμούς οι Λονδρέζοι, που περιμένουν να δουν τι μέλλει γενέσθαι στο μεγάλο παιχνίδι Μάντσεστερ Σϊτι-Λίβερπουλ για να μάθουν εάν θα έχουν συγκάτοικο στην δεύτερη θέση, εάν θα μειώσει και η Λίβερπουλ κάτω από το όριο του τριπόντου ή εάν θα παραμείνει μόνη και σε θέση ισχύος -σε περίπτωση ισοπαλίας-. Αναφορικά με την ομάδα του Νότου, είναι 10η έχοντας 33 βαθμούς, όσους η Μπόρνμουθ και Γουέστ Χαμ.

Με τον πίνακα να δείχνει 0-0 και την Τότεναμ στην έδρα της, κάθε αντίπαλος θα πρέπει να περιμένει να πιεστεί στα πρώτα λεπτά και να κοιτάζει να προσέχει στα μετόπισθεν για να αντιμετωπίσει τις γρήγορες επιθέσεις των γηπεδούχων. Όμως για την Σαουθάμπτον έδειχνε να μην είναι ένα τέτοιο απόγευμα, καθώς μέχρι τα μισά του πρώτου μέρους είχε ήδη περάσει μπροστά στο σκορ 2-0.

Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά, μόλις στο 4ο λεπτό ο Χέουνγκ-Μιν Σον θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ αλλά ο Φρέιζερ Φόρστερ του έβαλε ωραίο στοπ μέσα στην περιοχή. Δέκα λεπτά αργότερα ο Άγγλος δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να σταματήσει τον Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος βρήκε ελάχιστο χώρο έξω από το «κουτί» και το ποιοτικό του πόδι έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας. Το γκολ βοήθησε σαφώς τους Spurs, που δεν σταμάτησαν να προσπαθούν για κάτι ακόμη καλύτερο.

Στο 24' ήταν η σειρά του Τόμπι Αλντερβάιρελντ για να γίνει απειλητικός, όμως ο Φόρστερ δεν αιφνιδιάστηκε και παρά το γεγονός πως η μπάλα έσκασε και στο χορτάρι μετά την κεφαλιά του Βέλγου, της έδωσε μια δυνατή σφαλιάρα και την απομάκρυνε για να μην μπλέξει. Όσον αφορά την πρώτη σημαντική ευκαιρία της Σαουθάμπτον ήρθε στο 29', με τον Ντούσαν Τάντιτς να χάνει την στιγμή του αγώνα. Βαθύ γέμισμα στο δεύτερο δοκάρι το πρόλαβε ο Νέιθαν Ρέντμοντ, έσπασε σε πρώτο χρόνο στον Σέρβο κι εκείνος επίσης χωρίς να χάσει χρόνο από το ύψος της μικρής περιοχής αποπειράθηκε να νικήσει τον Ουγκό Γιορίς. Το αποτέλεσμα ήταν κάκιστο ωστόσο και η μπάλα πήγε στο πάνω διάζωμα, για να παραμείνει και το 1-0.

Ελάχιστες στιγμές αργότερα (32'-33') το κακό ήταν διπλό για τον Κλοντ Πιελ και την ομάδα του, καθώς αρχικά τραυματίστηκε ο Μανόλο Γκαμπαντίνι και τη θέση του πήρε ο Σέιν Λονγκ, ενώ στην συνέχεια (μέχρι να γίνει η αλλαγή) ο Ντέλε Άλι είχε κερδίσει αυστηρό πέναλτι από μαρκάρισμα του Ντέιβις και ετοιμαζόταν να εκτελέσει. Εν τέλει το κακό... τρίτωσε. 2-0.

Μετά την διακοπή για την απαραίτητη ξεκούραση όλων, η Σαουθάμπτον επέστρεψε πωρωμένη στο γήπεδο και έδειχνε έτοιμη να παρουσιάσει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Τεράστια συνεισφορά σε αυτό είχε το γρήγορο γκολ, με τον Γουόρντ-Πρόουζ να γίνεται αποδέκτης της μπάλας ξεχασμένος μέσα στην περιοχή και από κοντινή απόσταση να μειώνει σε 2-1, όμως όπως αποδείχθηκε αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη ευκαιρία της. Αν και κατάπινε χιλιόμετρα, το σύνολο του Πιελ δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους απέναντι σε μια υποδειγματική αμυντική λειτουργία ανά διαστήματα και ως φυσική εξέλιξη έμεινε μακριά από την ισοφάριση.

Ο αγώνας έκλεισε με αρκετά νεύρα και ένταση, όμως το σημαντικό για τα «σπιρούνια» είναι πως ακόμη και με σβηστές μηχανές μείωσαν ξανά την διαφορά από την πρωτοπόρο. Με πρόβλημα είχε αποχωρήσει 12' πριν το φινάλε -χωρίς το πεντάλεπτο των καθυστερήσεων- ο Κάιλ Γουόκερ.

Οι συνθέσεις:

Τότεναμ: Γιορίς, Γουόκερ (78' Τρίπιερ), Ντάιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ντέιβις, Γουανιάμα, Ντεμπελέ, Ντέλε Άλι, Έρικσεν (86' Γιάνσεν), Σον (75' Γουίνκς)

Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Σοάρες, Στέφενς, Γιοσίντα, Μπέρτραντ, Ρομέου, Ντέιβις, Γουόρντ-Πρόουζ, Τάντιτς (69' Μπουφάλ), Ρέντμοντ (80' Ροντρίγκες), Γκαμπιαντίνι (32' Λονγκ)