Τέλος ο Χιούτον!

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Νιούκαστλ αποτελεί από το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Κρις Χιούτον! Η απόφαση του «διαζυγίου» ήταν ειλημμένη από μεριάς διοίκησης και αυτή γνωστοποιήθηκε μια μέρα μετά την ήττα (3-1) από τη Γουέστ Μπρομ.



Τέλος ο Χιούτον!

Παρά το γεγονός πως ο Κρις Χιούτον απολάμβανε τη στήριξη των οπαδών και των παικτών του, οι ιθύνοντες τον σύλλογο φαίνεται πως δεν είχαν την ίδια άποψη και μάλιστα, αυτός ήταν ο λόγος που οι φημολογούμενες συζητήσεις για ανανέωση της συνεργασίας τους, δεν έγιναν ποτέ. Η ήττα από τη Γουέστ Μπρομ στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, ήταν απλά η αφορμή για να υλοποιηθεί η απόφαση των διοικούντων τις «καρακάξες», αφού, αν υπήρχαν έστω και ελάχιστες αμφιβολίες για την απομάκρυνση του Χιούτον, αυτές εξαφανίστηκαν το απόγευμα της Κυριακής, μετά το 8ο φετινό αρνητικό αποτέλεσμα. 

Ο Κρις Χιούτον ήταν ο άνθρωπος που ανέβασε τη Νιούκαστλ μέσα σε ένα χρόνο από την Τσάμπιονσιπ και πάλι στη μεγαλύτερη κατηγορία της Αγγλίας, αλλά εκ των υστέρων, στην Πρέμιερ Λιγκ δεν τα κατάφερε τόσο καλά. Ενδεικτικό μάλιστα είναι το στατιστικό του, όπου σε 19 παιχνίδια σημείωσε 7 νίκες, 4 ισοπαλίες και 8 ήττες, με ποσοστό επιτυχίας στο 36,8%.

Την περσινή σεζόν, στο πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ, ο Κρις Χιούτον σε 51 παιχνίδια σημείωσε 31 νίκες, 13 ισοπαλίες και μόλις 6 ήττες, με αποτέλεσμα να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή και να πανηγυρίσει την άμεση επιστροφή της ομάδας στα «σαλόνια» της Πρέμιερσιπ. Το ποσοστό επιτυχίας του, έφτασε στο 62,7%. Η φετινή χρονιά όμως, ήταν καταδικαστική για αυτόν, αφού πέραν των εντυπωσιακών επικρατήσεων επί των Τσέλσι και Άρσεναλ σε πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ αντίστοιχα, δεν κατάφερε να πείσει για να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία.