Αλλάζει η FA!

Σε αναδόμηση θα προχωρήσει η FA για να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται το αγγλικό ποδόσφαιρο, σε μια περίοδο που η κριτική που της έχει ασκηθεί είναι δριμεία. Την αναμορφώνει ή φεύγει ο Κρεγκ Κλαρκ, που δήλωσε πως ή θα περάσουν τα μέτρα ή θα πει πρόωρο αντίο.



Αλλάζει η FA!

Με την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να έχει χαρακτηριστεί από πέντε πρώην προέδρους της ακόμη και ως ένας οργανισμός που «διοικείται από ηλικιωμένους λευκούς άνδρες», στο Νησί λογικά έρχονται αλλαγές στη δομή της, είδηση που θα επιβεβαιωθεί ή θα διαψευστεί στις 3 Απριλίου.

Οι τομείς που θέλουν να αλλάξουν στην FA είναι αρκετά συγκεκριμένοι. Πρόκειται για την ενεργοποίηση περισσότερων γυναικών (να γίνουν τρία τα πρόσωπα μέχρι το 2018), με μόλις μία να έχει θέση στο συμβούλιο (σ.σ Χίδερ Ράμπατς), το οποίο στόχος είναι να μειωθεί από τα 12 μέλη στα 10. Από 'κει και πέρα πρόταση έχει γίνει και για το διάστημα της ηγεσίας, βάσει της οποίας θα ήταν πιο ωφέλιμο να υπάρχει όριο τριών περιόδων από τρία χρόνια έκαστη, αλλά και όσον αναφορά το Συμβούλιο της FA, στο οποίο υπάρχει επιθυμία να ενταχθούν 11 νέα μέλη καθώς επίσης να καθιερωθεί ένα νόμιμο όριο για τον αριθμό των όρων όσον αφορά την ένταξη ατόμων σε αυτό.

Οι αλλαγές αυτές θα πρέπει να γίνουν αποδεκτές από το προαναφερθέν Συμβούλιο. Αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί ο πρόεδρος της FA, Κρεγκ Κλαρκ, που δεν έχει αρκετό καιρό στο τιμόνι της αφότου διαδέχθηκε τον Γκρεγκ Ντάικ, θα αποχωρήσει.

«Εάν η διοίκηση δεν κάνει δεκτές τις αλλαγές, ποιος είμαι εγώ για να διαφωνήσω; Φυσικά όμως θα παραιτηθώ» σχολίασε σχετικά.

TAGS: