Ρέντμοντ και Γκαμπιαντίνι στο επίκεντρο του Πιέλ

Στον πρωταγωνιστή της αναμέτρησης και σκόρερ των 2 εκ των 4 γκολ της Σαουθάμπτον, Νέιθαν Ρέντμοντ, αλλά και στον Μανόλο Γκαμπιαντίνι που συνεχίζει ακάθεκτος το σερί του στο σκοράρισμα στάθηκε στις δηλώσεις του ο προπονητής της ομάδας, Κλοντ Πιέλ, μετά τη λήξη του εκτός έδρας αγώνα και τη νίκη απέναντι στη Γουότφορντ (σκορ 4-3).



Ρέντμοντ και Γκαμπιαντίνι στο επίκεντρο του Πιέλ

Ο Γάλλος τεχνικός των «Αγίων» επισήμανε ότι η μεγάλη παραγωγικότητα που εμφανίζει στην επίθεση το σύνολό του στους πιο πρόσφατους αγώνες, έχει ανεβάσει το ηθικό όλων των παικτών, μα όπως είναι φυσιολογικό, λίγο περισσότερο των παικτών εκείνων που έχουν επωμιστεί το... βάρος του να πετυχαίνουν γκολ, δηλαδή, των επιθετικογενών ποδοσφαιριστών του συλλόγου.

Μιλώντας αρχικά για τον Ρέντμοντ, ο 55χρονος κόουτς ανέφερε:

 «Όλα αυτά τα γκολ ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση της ομάδας και μας κάνουν να καταλάβουμε ότι έχουμε την ικανότητα να γυρίσουμε τα παιχνίδια, αν πιέσουμε (σ.σ. βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 1-0 στην αρχή του ματς). Ήταν πολύ καλό αυτό που έγινε για τους επιθετικούς και χάρηκα πολύ με τον Νέιθαν (Ρέντμοντ). Με ικανοποίησε το γκολ που έβαλε, αλλά και όλο το παιχνίδι του» και, όπως αναμενόταν, μετά και το ρεκόρ που κατέρριψε ο Μανόλο Γκαμπιαντίνι (πρώτος παίκτης στην ιστορία της Σαουθάμπτον που βάζει γκολ και στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του), δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει και τις επιδόσεις του Ιταλού φορ, για τον οποίο είπε:

«Δεν είναι μόνο ο Γκαμπιαντίνι, η ουσία είναι ότι μπορούν να σκοράρουν και άλλοι παίκτες. Ήταν πάντως, πολύ δύσκολο για εκείνον το παιχνίδι αυτό, γιατί κλήθηκε να παίξει με αντιπάλους τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Τα κατάφερε, όμως, έβαλε το γκολ του και αυτό είναι το σημαντικό, επειδή νιώθει το παιχνίδι, έχει καλό χειρισμό μπάλας, αλλά εξίσου σημαντικό είναι που η ομάδα βρήκε αποτελεσματικότητα στην επίθεση».