Μη σου τύχει να βγεις …πρώτος στην Πρέμιερ

Δυσάρεστες είναι μάλλον οι συνέπειες της πρωτιάς στην Πρέμιερ Λιγκ για τους προπονητές που οδηγούν τις ομάδες τους στην κορυφή, αν κρίνει κανείς από τα …μεθεόρτια της κατάκτησης του τίτλου στο Νησί τα τελευταία πέντε χρόνια.



Μη σου τύχει να βγεις …πρώτος στην Πρέμιερ

Η ξαφνική απομάκρυνση του Κλαούντιο Ρανιέρι από τον πάγκο της Λέστερ το βράδυ της Πέμπτης (23/2) ήρθε να συμπληρώσει την «κέντα» των προπονητών που φτάνουν στο Έβερεστ του αγγλικού ποδοσφαίρου από το 2012 μέχρι σήμερα και δεν μακροημερεύουν στον πάγκο των πρωταθλητών από τη …φιέστα και έπειτα.

Την αρχή έκανε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ο οποίος κατέκτησε με τη Μάντσεστερ Σίτι το πρωτάθλημα του 2012 και απολύθηκε το Μάιο του 2013.Εκείνη τη σεζόν πρωταθλητής στέφεται για τελευταία φορά με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος αποφασίζει να αποσυρθεί μετά τη στέψη και η επόμενη μέρα βρίσκει τους «κόκκινους διαβόλους» υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μόγιες.

Οι «πολίτες» είναι αυτοί που χαμογελούν ξανά στο τέλος της σεζόν 2013-14 αλλά ο Μάνουελ Πελεγκρίνι αντικαθιστάται από τον Πεπ Γκουαρντιόλα τον Ιούνιο του 2016 ενώ στο μεταξύ ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει απομακρυνθεί κακήν κακώς από την Τσέλσι, πραγματοποιώντας το χειρότερο ξεκίνημα των «μπλε» επί προεδρίας Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Το γεγονός ότι ο Ρανιέρι και οι «αλεπούδες» του βρέθηκαν στα μέσα του Φλεβάρη έναν μόλις βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού (17η θέση), ανάγκασε τους διοικούντες να απομακρύνουν με άδοξο τρόπο τον πιο επιτυχημένο κόουτς στην ιστορία του συλλόγου, μόλις εννέα μήνες μετά τη …συντέλεση του θαύματος.