Ένα δώρο της Παρί στο ίδιο το Τσάμπιονς Λιγκ!

Το καλύτερο δώρο που μπορούσε να γίνει στην ίδια την διοργάνωση ήταν αυτό το εμφατικό 4-0 της Παρί Σεν Ζερμέν επί της Μπαρτσελόνα γράφει ο Χρηστος Σωτηρακόπουλος και εξηγεί πως η προβλεψιμότητα των κληρώσεων και τα συνεχή ζευγαρώματα τα τελευταία χρόνια συν την μόνιμη παρουσία των ίδιων ομάδων στους τελικούς επηρεάζουν  το ενδιαφέρον του κόσμου για τη διοργάνωση! 



Ένα δώρο της Παρί στο ίδιο το Τσάμπιονς Λιγκ!
Τι μπορεί να κάνει ξανά τον κόσμο να ασχοληθεί, όπως γινόταν πριν από 10,15 και κυρίως 20 χρόνια πίσω με αυτόν το θεσμό; Να επιστρέψει η αίσθηση πως αυτό το κύπελλο σου δίνει την ευκαιρία με μερικές καλές βραδιές να πας μακριά! Η πρωταθλητρια Γαλλίας αυτό που πέτυχε με την νικη της είναι να κάνει τους φιλάθλους σήμερα να αναρωτιούνται τι συνέβη και να μετανιώνουν όποιοι δεν είδαν το ματς περιμένοντας "μια από τα ίδια"! Μεγαλύτερο καλό στο ίδιο το Τσάμπιονς Λίγκ δεν μπορούσε να συμβεί και όποια διαφήμιση και αν έκαναν οι υπεύθυνοι των καναλιών που έχουν τα δικαιώματα δεν θα είχε την ίδια απήχηση σε κάθε γωνία του πλανήτη όπως αυτό το ηχηρό 4-0!
 
Ξέρω πως θα γκρινιάξουν οι οπαδοί της Ρεάλ και της Μπάγερν αλλά θα το πω γιατί πάνω από ομάδες μου αρέσει η ίδια η διοργάνωση που την έχω βιώσει στο πετσί μου τριάντα χρόνια τώρα και που θεωρώ πως βιώνει τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα της βαρεμάρας! Ξέρουμε από τον Αύγουστο πως τρεις ομάδες θα είναι κάπου εκεί γύρω, στα ημιτελικά ή τον τελικό και περιμένουμε μια ομάδα να μπει σφήνα όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης ή η Γιούβε και η Ντόρτμουντ! Πριν από δέκα χρόνια μετρούσες πιθανούς φιναλίστ και έβαζες στην εξίσωση τη Γιουναιτεντ, τη Μίλαν, την Τσέλσι, τη Λίβερπουλ την Άρσεναλ, την Ίντερ μαζί με τους τωρινούς  συνήθεις υπόπτους!
 
Αυτό το γεγονός, πως με τα χρόνια κάποιοι γιγάντωσαν κάποιοι μίκρυναν για την ίδια τη διοργάνωση είναι κακό! Αντίθετα η νίκη της Παρί ανοίγει ένα κύκλο κουβέντας και αν η Ναπολι ή η Άρσεναλ μπορούσαν να αποκλείσουν κάποιον από τους άλλους δύο γίγαντες τίποτε δεν θα αποκλειόταν πια μέχρι το Κάρντιφ!
 
Καμία αθλητική διοργάνωση δεν είναι ωραίο να έχει προβλέψιμο φινάλε και αυτό που ίσως ξεκίνησε με αυτό το απίθανο 4-0 του Παρισιού θα ήταν υπέροχο να οδηγήσει σε ανανέωση του ενδιαφέροντος του ίδιου του θεσμού!
 
Στατιστικά πάντως το 4-0 δεν γυρίζει στα ευρωπαϊκά κύπελλα και θα είναι τεράστια ανατροπή αν την καταφέρει η Μπαρτσελόνα στη ρεβάνς. Και αυτό όμως αν γινόταν πάλι θα έκανε τον κόσμο να ασχοληθεί και αυτή η ανανέωση της περιέργειας του κοινού θα ήταν βάλσαμο για μια διοργάνωση που την τελευταία εξαετία δεν προξενεί στον κόσμο την ίδια διέγερση όπως παλιά! 
 
Η Άρσεναλ απόψε καλείται να μείνει ζωντανή στο κόλπο της πρόκρισης και αυτό θα συμβεί αν δεν φοβηθεί... Την παραλύει συχνά η αίσθηση του φόβου σε τέτοια ματς και γι αυτό όταν συνήθως έχει χάσει το πρώτο ματς εμφανίζεται καλύτερη στο δεύτερο ματς σχεδόν όμως αποκλεισμένη! Έγινε στα δύο παιχνίδια με την Μπάγερν στα νοκάουτ ο τελευταία χρόνια και παλιότερα μετά την ήττα με 4-0 από τη Μιλαν που παραλίγο να γυρίσει το σκορ όταν προηγήθηκε 3-0 στη  ρεβάνς!
 
Η αίσθηση είναι πως αν υπάρχει μία καλή ευκαιρία για να αποκλείσει του Βαυαρούς είναι στη φετινή χρονιά! Όχι γιατί η  Μπάγερν δεν είναι καλή ομάδα, αντίθετα παραμένει εξαιρετικά ποιοτική, διαθετοντας έναν προπονητή με το κυρος και την εμπειρία του Αντσελότι αλλά απλα δεν βγάζει αυτή την αύρα ανωτερότητα που είχε τα απλα χρόνια!
 
Έχει ενδιαφέρον πολύ η βραδιά και στο τέλος της θα ξέρουμε περισσότερα!