Φέρντιναντ: «Ο Σάντσες θα φύγει από την Άρσεναλ»!

Την... αιχμηρή άποψή του ότι ο Αλέξις Σάντσες θα ακολουθήσει το δρόμο και άλλων μεγάλων «ονομάτων», όπως οι Ρόμπιν Φαν Πέρσι και Σεσκ Φάμπρεγας, οι οποίοι άφησαν κατά το παρελθόν στην Άρσεναλ για να πάνε, όπως τόνισε, σε κάποιον σύλλογο με νοοτροπία νικητή, εξέφρασε ο βετεράνος κεντρικός αμυντικός, Ρίο Φέρντιναντ, σε τηλεοπτική εκπομπή της Αγγλίας.



Φέρντιναντ: «Ο Σάντσες θα φύγει από την Άρσεναλ»!

«Ο Φαν Πέρσι έφυγε από την Άρσεναλ, γιατί ήθελε να πάει σε μια ομάδα που κερδίζει, για αυτό και ήρθε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι τόσο απλό! Ο Φάμπρεγας έκανε το ίδιο πηγαίνοντας στην Μπαρτσελόνα, αυτό λέει τα πάντα! Θα συμβεί ξανά άραγε το ίδιο και με τον Σάντσες; Ναι, ακριβώς! Οι καλύτεροι παίκτες στον κόσμο επιθυμούν να κερδίζουν πράγματα. Δεν τους αρκούν τα χρήματα», σχολίασε με καυστικό τρόπο ο άλλοτε διεθνής με τα «τρία λιοντάρια» ποδοσφαιριστής και συγκρίνοντας την Άρσεναλ με τη συμπολίτισσά της, Τσέλσι, είπε:

«Οι καλύτερες ομάδες, όπως η Τσέλσι, χάνουν και μετά επανέρχονται. Όλοι έλεγαν ότι μετά την ήττα από την Τότεναμ θα ακολουθούσαν καθοδική πορεία, όμως έκτοτε είναι αήττητοι. Δεν είμαι οπαδός της Άρσεναλ, αλλά ο λόγος που με «χαλάει» η ομάδα αυτή είναι επειδή απογοητεύει τη ζωή μου! Έχουν τόσο πολύ ταλέντο, μα ποτέ δεν το αξιοποιούν! Δεν είναι συνεπείς και αυτό είναι το πρόβλημά τους».

Έχοντας αντιμετωπίσει, κυρίως ως μέλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατά το παρελθόν τους «κανονιέρηδες», ο Φέρντιναντ διέκρινε επίσης ότι οι Λονδρέζοι δεν έχουν, όσον αφορά τη νοοτροπία, καμία σχέση με τις κατά καιρούς ομάδες, εναντίον των οποίων είχε αναμετρηθεί ο ίδιος ως παίκτης, ιδιαίτερα μετά και τον αποκλεισμό τους από τους «κόκκινους διαβόλους» στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 2009, καθώς ανέφερε:

«Τα παλαιότερα χρόνια γίνονταν απίστευτα παιχνίδια. Έπρεπε να πολεμήσεις πρώτα και μετά να παίξεις ποδόσφαιρο. Αυτό είναι ίσως κάτι που έχει χάσει η Άρσεναλ τα τελευταία χρόνια. Στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ τους είχαμε «τσακίσει» (νίκη με 3-1 στο δεύτερο παιχνίδι στο «Έμιρεϊτς»)! Θα είχαμε την ίδια αυτοπεποίθηση να το καταφέρουμε στο «Χάιμπουρι» κόντρα σε παλαιότερες ομάδες; Δεν το νομίζω! Ακόμη και στο παιχνίδι που προερχόμασταν από μεγάλο νικηφόρο σερί, έβλεπες απέναντί σου τον Βιεϊρά και ήξερες ότι πρέπει να δώσεις μάχη! Είχαν κάποτε δυναμικούς παίκτες με χαρακτήρα»!