Nταλγκλίς: «Ιδανικός ο Κλοπ για τη Λίβερπουλ»
Το εγκώμιο του Γιούργκεν Κλοπ έπλεξε μέσω δηλώσεων του ο Κένι Νταλγκλίς, τονίζοντας πως ο Γερμανός αποτελεί αυτή την στιγμή την καλύτερη δυνατή επιλογή για τον πάγκο των «κόκκινων» του Μέρσεϊσαϊντ.
Το εγκώμιο του Γιούργκεν Κλοπ έπλεξε μέσω δηλώσεων του ο Κένι Νταλγκλίς, τονίζοντας πως ο Γερμανός αποτελεί αυτή την στιγμή την καλύτερη δυνατή επιλογή για τον πάγκο των «κόκκινων» του Μέρσεϊσαϊντ.
Η Τότεναμ δυσκολεύτηκε στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Μπέρνλι, όμως κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πάρει τη νίκη (2-1) που την διατήρησε στην 5η θέση της Πρέμιερ Λιγκ και της έδωσε την ευκαιρία να μειώσει στο ελάχιστο (-1) την απόσταση από την τετράδα και την Άρσεναλ. Με 30 τελικές ολοκλήρωσε το ματς η ομάδα του Ποκετίνο.
Η Μάντσεστερ Σίτι παρουσίασε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο απέναντι στην Άρσεναλ στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως με τους Λιρόι Σανέ - Κέβιν Ντε Μπρόινε να είναι σε τρομερή ημέρα κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ και με το τελικό 2-1 να πάρει ένα σπουδαίο τρίποντο. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ήταν μια δίκαιη νίκη, στην οποία πάντως είχε... συνεισφορά και ο βοηθός περισσότερο στο δεύτερο γκολ των γηπεδούχων.
Με μια μπαλιά μισού γηπέδου από τον Κέβιν Ντε Μπρόινε και ωραίο σόλο του Ραχίμ Στέρλινγκ η Μάντσεστερ Σίτι έφτασε στην ανατροπή απέναντι στην Άρσεναλ (2-1). Δεν έπρεπε να καταλογιστεί το γκολ.
Με μόλις δύο λεπτά στο ρολόι για το δεύτερο ημίχρονο, ο Λιρόι Σανέ εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική πάσα με λόμπα του Νταβίδ Σίλβα και έκανε 1-1 το σκορ στο Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ. Ίσως ελάχιστα πιο πίσω ο Γερμανός.
Στο 1-1 βρίσκονται Τότεναμ και Μπέρνι στην αναμέτρηση του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», με τους γηπεδούχους να έχουν 19 (!) τελικές προσπάθειες μέχρι στιγμής.
Με γρήγορο (4') γκολ του Θίο Γουόλκοτ η Άρσεναλ προηγείται της Μάντσεστερ Σίτι στο σκορ 1-0, σε ένα παιχνίδι με πολύ καλό ρυθμό στην αρχή και μια ταχύτητα κάτω στην συνέχεια. Θέμα με Αλέξις Σάντσες, ο οποίος χτύπησε σε φάουλ που έκανε ο ίδιος και ίσως να μην επιστρέψει στο δεύτερο ημίχρονο.
Φορώντας μια φανέλα του Ιλκάι Γκιουντογάν, ο οποίος θα χάσει την σεζόν, βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο του «Etihad» για το σπουδαίο παιχνίδι κόντρα στην Άρσεναλ οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι.
Ο Θίο Γουόλκοτ έδωσε στην Άρσεναλ το προβάδισμα πολύ νωρίς απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι (1-0 στο «Etihad») μετά από τραγικό λάθος του Οταμέντι και εξαιρετική πάσα του Αλέξις.
Μπορεί η Τσέλσι να έχει σημειώσει έντεκα συνεχόμενες νίκες και να αποσπάται εννέα βαθμούς προς το παρόν από τις δεύτερες Λίβερπουλ και Άρσεναλ, αυτό ωστόσο, δεν είναι ικανό, όπως είπε ο μέσος των «μπλε», Νέμανια Μάτιτς, στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, ώστε να χρίσει την ομάδα του βασική υποψήφια για την κατάκτηση της φετινής Πρέμιερ Λιγκ.