Βενγκέρ: «Ο Κόστα έπρεπε να αποβληθεί δύο φορές»
Έξαλλος με τη συμπεριφορά του Ντιέγκο Κόστα και τις διαιτητικές αποφάσεις του Μάικ Ντιν, ήταν ο Αρσέν Βενγκέρ μετά το τέλος του λονδρέζικου ντέρμπι που βρήκε νικήτρια της Τσέλσι (2-0).
Έξαλλος με τη συμπεριφορά του Ντιέγκο Κόστα και τις διαιτητικές αποφάσεις του Μάικ Ντιν, ήταν ο Αρσέν Βενγκέρ μετά το τέλος του λονδρέζικου ντέρμπι που βρήκε νικήτρια της Τσέλσι (2-0).
Νίκη σχεδόν έναν μήνα μετά! Η Τσέλσι πανηγύρισε το δεύτερο τρίποντό της στην σεζόν κόντρα στην Άρσεναλ (2-0), σε ένα ματς που έφερε στα μέτρα της (κάτι που της είχε λείψει έως τώρα) ελέγχοντας τον ρυθμό και με τον Ντιέγκο Κόστα να κάνει τους γνωστούς του... τσαμπουκάδες, παραμένοντας ατιμώρητος και κερδίζοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα. Επιστροφή του Πετρ Τσεχ ως αντίπαλος, στο παλιό του «σπίτι».
Την πιο ψυχρή χειραψία των τελευταίων χρόνων στην Πρέμιερ Λιγκ αντάλλαξαν οι Ζοσέ Μουρίνιο και Αρσέν Βενγκέρ, που έχουν εδώ και καιρό ανοιχτή κόντρα.
Μια χειραψία... μίσους, τις διαμαρτυρίες των Ζοσέ Μουρίνιο και Εντέν Αζάρ για πέναλτι πάνω στον δεύτερο, νεύρα ανάμεσα σε Ντιέγκο Κόστα- Γκάμπριελ και αποβολή του αμυντικού των φιλοξενούμενων αλλά κακώς παραμονή του Ισπανού είχε να προσφέρει το πρώτο ημίχρονο του λονδρέζικου ντέρμπι ανάμεσα σε Τσέλσι και Άρσεναλ. Βασικός στην επιστροφή του στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ο Πετρ Τσεχ.
Χωρίς τον Τζον Τέρι στο βασικό σχήμα θα υποδεχτεί την Άρσεναλ η Τσέλσι, σε μία κίνηση που θα συζητηθεί. Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις η ενδεκάδα των «κανονιέρηδων». Δείτε τις συνθέσεις του ντέρμπι.
Μόνο απόφαση του Ζοσέ Μουρίνιο του δεν ήταν να πωληθεί ο Πετρ Τσεχ στην Άρσεναλ το περασμένο καλοκαίρι, όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος ο τεχνικός της Τσέλσι, με δηλώσεις του στην «Express».
Στη σκιά του μεγάλου ντέρμπι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» πραγματοποιούνται τα σημερινά παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Η... άφαντη Πρωταθλήτρια, Τσέλσι, φιλοξενεί την Άρσεναλ που ακόμα οφείλει να δώσει αρκετές απαντήσεις, με την προσωπική κόντρα των Μουρίνιο – Βενγκέρ να συνεχίζεται και τα προβλήματα να παίζουν πρώτο ρόλο...
Το ενδεχόμενο να κινηθούν τον ερχόμενο Γενάρη για την απόκτηση του εξτρέμ της Άρσεναλ, Θίο Γουόλκοτ, εξετάζουν οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα, οι οποίοι ψάχνουν εναλλακτικές λύσεις μετά τον τραυματισμό του Ραφίνια!
Καμία επίπτωση στην μετέπειτα πορεία της καριέρας του δεν αναμένεται να έχει η χειρουργική επέμβαση στην οποία θα προβεί ο Τζακ Γουίλσιρ, όπως τόνισε ο Αρσέν Βενγκέρ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του ντέρμπι με την Τσέλσι. Τι είπε για τον Πετρ Τσεχ.
Ό,τι έγινε, έγινε απέναντι στη Ντίναμο Ζάγκρεμπ. Ο Θίο Γουόλκοτ τόνισε ότι στην Άρσεναλ πρέπει να ξεχάσουν την ήττα στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και να επικεντρωθούν στην αναμέτρηση με την Τσέλσι.