Με «τριάρες» συνέχισαν Γουλβς και Ντέρμπι
Με εμφατικές νίκες συνέχισαν να οδηγούν την κούρσα του βαθμολογικού πίνακα οι Γουλβς και Ντέρμπι με το πέρας της 30ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ.
Με εμφατικές νίκες συνέχισαν να οδηγούν την κούρσα του βαθμολογικού πίνακα οι Γουλβς και Ντέρμπι με το πέρας της 30ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ.
Με δύο γκολ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης κατάφερε η Γουίκομ να επιστρέψει από το εις βάρος της 3-2 και να επικρατήσει τελικά με σκορ 4-3 της Καρλάιλ για την 30η αγωνιστική της League Two.
Με τον Άαρον Ράμσεϊ να πετυχαίνει το πρώτο του χατ-τρικ (6’,19’, 74’) στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, τον Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να σημειώνει-από θέση οφσάιντ- το πρώτο του τέρμα (37’) με τη φανέλα της Άρσεναλ και τον Χένρικ Μχιταριάν να «μοιράζει» τις πρώτες τρεις ασίστ, επικράτησαν οι «κανονιέρηδες» της Έβερτον με σκορ 5-1 για την 26η αγωνιστική. Ο Λοράν Κοσιελνί (14’) το άλλο γκολ για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, μείωσε προσωρινά σε 4-1 ο Κάλβερτ-Λιούιν (64’).
Τέλος στο αήττητο σερί της Μπλάκμπερν (18 αγώνες) έβαλε η Πλίμουθ, η οποία επικράτησε στην έδρα της με σκορ 2-0 για την 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος της League One.
Με τον Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να πετυχαίνει-από θέση οφσάιντ- το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Άρσεναλ (37’) και τους Άαρον Ράμσεϊ (6’,19’) και Λοράν Κοσιελνί (14’) να βρίσκουν επίσης δίχτυα, προηγείται η Άρσεναλ της Έβερτον με σκορ 4-0 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου στο «Έμιρεϊτς» για την 26η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.
Εντύπωση προξένησε- σε όσους το πρόσεξαν- η επιλογή του Πεπ Γκουαρντιόλα να δηλώσει μόνο έξι ποδοσφαιριστές για τον πάγκο της Σίτι στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπέρνλι το μεσημέρι του Σαββάτου (1-1).
Ρεκόρ κερδισμένων φάουλ σε φετινό παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σημείωσε ο Αλέξις Σάντσες κατά τη διάρκεια της νικηφόρας εντός έδρας αναμέτρησης με τη Χάντερσφιλντ (2-0).
Με τον Αλέξις Σάντσες να πετυχαίνει το πρώτο του τέρμα μετά την μεταγραφή του από την Άρσεναλ, αλλά και τον Ρομέλου Λουκάκου να έχει ήδη ανοίξει λογαριασμό στην αναμέτρηση, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε τη νίκη με σκορ 2-0 απέναντι στην Χάντερσφιλντ και μείωσε από την Μάντσεστερ Σίτι και την πρώτη θέση στους 13 βαθμούς. Ανατροπή την Στόουκ η Μπόρνμουθ, το ίδιο ισχύει για την Σαουθάμπτον στην Γουέστ Μπρομ, δεν έβγαλε νικητή το Λέστερ – Σουόνσι.
Με τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ αλλά και με τον Χενρίκ Μχιταριάν στην ενδεκάδα της θα παραταχθεί απέναντι στην Έβερτον η Άρσεναλ. Δείτε όλες τις επιλογές των δύο προπονητών.
Ένα από τα πιο άχαστα γκολ της σεζόν έχασε ο Ραχίμ Στέρλινγκ στο παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι με την Μπέρνλι.