Πεπ: «Συγχαρητήρια στην Έβερτον, περήφανος για την ομάδα μου»
Τα εύσημα στην Έβερτον και τον Ρόναλντ Κούμαν απέδωσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, στη συνέντευξη Τύπου μετά την ισοπαλία μεταξύ της Σίτι και των «ζαχαρωτών» με σκορ 1-1 στο «Έτιχαντ».
Τα εύσημα στην Έβερτον και τον Ρόναλντ Κούμαν απέδωσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, στη συνέντευξη Τύπου μετά την ισοπαλία μεταξύ της Σίτι και των «ζαχαρωτών» με σκορ 1-1 στο «Έτιχαντ».
Ικανοποιημένος με τους τρεις βαθμούς της νίκης κόντρα στη Σουόνσι αλλά και όχι με την εν γένει εμφάνιση της Άρσεναλ ήταν μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Αρσέν Βενγκέρ, όπως έδειξε και στις δηλώσεις του για την αποψινή αναμέτρηση στο «Έμιρεϊτς» με τη Σουόνσι.
Η αστοχία του Κρίστιαν Μπεντέκε από την άσπρη βούλα και το δοκάρι του Βέλγου λίγο αργότερα κόστισε στην Κρίσταλ Πάλας, η οποία έχασε μοναδικές ευκαιρίες να ισοφαρίσει την Γουέστ Χαμ λίγο πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο (0-1).
Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Τσάμπιονσιπ «αναρριχήθηκε» η Νόριτς, μετά τη νίκη της (3-1) επί της Ρόδεραμ. Σταθερά βήματα ανόδου και για τη Νιουκάστλ, η οποία επιβλήθηκε με το ίδιο σκορ επί της Μπρέντφορντ, μεγάλο «διπλό» για τη Φούλαμ στην έδρα της Μπάρνσλεϊ.
Την ασίστ της σεζόν στην Αγγλία έχει κάνει μέχρι στιγμής ο Ναθάνιελ Τσαλόμπα, που τροφοδότησε τον Βίκτορ Μόουζες για το 3-0 της Τσέλσι κόντρα στην Λέστερ με τακουνάκι σκέτη... αλητεία.
Με τον Άαρον Κρέσγουελ για πρώτη φορά φέτος στη σύνθεσή της θα παραταχθεί η Γουέστ Χαμ στο Λονδρέζικο ντέρμπι απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας.
Η Μπόρνμουθ σκόρπισε την Χαλ και πανηγύρισε την πιο εντυπωσιακή νίκη (6-1) έως τώρα στην 8η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ με πρωταγωνιστές -κυρίως- τους Στάνισλας και Γουίλσον.
Πήγε στην διακοπή των πρωταθλημάτων με την τεράστια νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά έμεινε εκεί. Η Τότεναμ παρά λίγο να χάσει στην έδρα της Γουέστ Μπρομ, αλλά ο Ντέλε Άλι ακύρωσε το τέρμα του πρώην «Λονδρέζου», Νασέρ Σαντλί, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1. Αυτό που σίγουρα έχασαν τα «σπιρούνια» ήταν η ευκαιρία να βρεθούν μόνα στην κορυφή...
Η Μάντσεστερ Σίτι έμεινε για δεύτερο παιχνίδι στην Πρέμιερ Λιγκ μακριά από τη νίκη μετά το εντυπωσιακό της ξεκίνημα, αφού δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εντός έδρας εμπόδιο της Έβερτον (1-1), και για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό φέτος δεν θα βρίσκεται μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας μετά το τέλος της αγωνιστικής. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Μάρτιν Στεκέλενμπουργκ με δύο αποκρούσεις πέναλτι και γενικά... κατεβασμένα ρολά.
Πριν το ματς ήταν αμφίβολος… Ο Τζο Άλεν, ωστόσο, όχι απλά αγωνίστηκε βασικός, αλλά με τα δύο γκολ που πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο, πήρε από το χέρι τη Στόουκ και την οδήγησε στο 2-0 επί της Σάντερλαντ, που ήταν η πρώτη της νίκη στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ! Ξέφυγε από την ουραγό τριάδα η ομάδα του Χιουζ (6 β.), τελευταία και χωρίς νίκη συνεχίζει αυτή του Μόγες (2 β.).