Ρεκόρ αποκρούσεων πέναλτι στην πρόκριση της Κροατίας!
Η Κροατία πέρασε στα πέναλτι τη Δανία σε ένα ματς που θα μείνει στην ιστορία λόγω των δύο τερματοφυλάκων!
Η Κροατία πέρασε στα πέναλτι τη Δανία σε ένα ματς που θα μείνει στην ιστορία λόγω των δύο τερματοφυλάκων!
Όταν η εθνική ομάδα της Αγγλία αντιμετώπιζε - σαν σήμερα - στα προημιτελικά του Μουντιάλ του 2006 την αντίστοιχη της Αγγλίας, μάλλον δεν φανταζόταν πως έμελλε να πάθει, ό,τι ακριβώς της είχε συμβεί δυο χρόνια πριν, στο Euro του 2004! Ένα παιχνίδι να πηγαίνει στην παράταση και ακολούθως στην διαδικασία των πέναλτι, τα… φαντάσματα του παρελθόντος να ξυπνούν ξανά, και μια ακόμα αποτυχημένη απόπειρα υπέρβασης ενός πολύ καλού συνόλου! Σε όλα αυτά, προσθέστε και τον Γουέιν Ρούνεϊ στον «ρόλο» του… αποδιοπομπαίου τράγου!
Με την φάση των ομίλων να αποτελεί πια παρελθόν, γνωρίζουμε και τους 16 «επιζήσαντες» που θα λάβουν θέσεις μάχης για τα νοκ-αουτ ματς του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρωσία που ξεκινά σήμερα. Πόσο όμως έχει αλλάξει το τοπίο της δεύτερης φάσης φέτος, σε σχέση με το 2014 στη Βραζιλία;
Μπορεί απέναντι στο Βέλγιο να μην αγωνίστηκε, σαφώς για να προφυλαχθεί όπως άλλωστε και το «αντίπαλο δέος» Ρομέλου Λουκάκου, όμως παραμένει ο απόλυτος πρωταγωνιστής της πορείας των Άγγλων στη διοργάνωση. Χρειάστηκαν 153 λεπτά στον Χάρι Κέιν να αναδειχθεί ως ο απόλυτος πρωταγωνιστής και ηγέτης της εθνικής Αγγλίας σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο δικαιώνοντας την επιλογή του Γκάρεθ Σάουθγκέιτ να τον χρίσει αρχηγό μόλις στα 24 του χρόνια. Το england365 κάνει ένα μικρό απολογισμό για όσα πέτυχε ο φορ της Τότεναμ μέχρι και τη φετινή σεζόν.
Στην ιστορία της φάσης των ομίλων των Παγκοσμίων Κυπέλλων, 28 ομάδες έχουν κερδίσει το εναρκτήριο τους παιχνίδι και αποκλείστηκαν από τους ομίλους, 20 ομάδες έχουν ηττηθεί στη πρεμιέρα και προκρίθηκαν ως δεύτερες και 3 ομάδες έχουν ηττηθεί στη πρεμιέρα και προκρίθηκαν πρώτες.
Με μέσο όρο ηλικίας 25 έτη και 251 ημέρες, η 11άδα της εθνικής ομάδας της Αγγλίας για το τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου, είναι η δεύτερη νεότερη που έχει καταγραφεί για τα «τρία λιοντάρια» στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση σε επίπεδο εθνικών ομάδων!
Η πλέον… βρετανική ομάδα του φετινού Μουντιάλ – μετά την Αγγλία προφανώς – είναι αδιαμφισβήτητα το Βέλγιο, καθώς 12 από τους 23 παίκτες του που έχουν ταξιδέψει στα γήπεδα της Ρωσίας, αγωνίζονται σε συλλόγους της Πρέμιερ Λιγκ!
Ο Μάρκος Ρόχο έγινε το βράδυ της Τρίτης ο νέος… ήρωας για τους Αργεντίνους!
Η Αργεντινή και η Νιγηρία θα αναμετρηθούν για ακόμα μία φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο απόψε το βράδυ, για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων, που θα κρίνει και την πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης, με τους δύο αντιπάλους να έχουν μια ιδιαίτερη σχέση στον θεσμό.
Με την ολοκλήρωση της μετακίνησης του από την Σαχτάρ Ντόνετσκ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και επίσημα, ο Φρεντ γίνεται μόλις ο 7ος Βραζιλιάνος που θα πατήσει το χορτάρι του «Ολντ Τράφορντ», έχοντας στόχο να καταφέρει να αφήσει το ποδοσφαιρικό του στίγμα εκεί, κάτι που μάλλον δεν κατάφεραν εν πολλοίς όσοι συμπατριώτες του πέρασαν από εκεί...