Αρθρογραφία »

01.06.2023 | 11:17

Πέρασε ο τελικός κι ακόμα κανείς αντίπαλος δεν έχει σκοράρει εις βάρος του Μουρίνιο από το 2003!

Ναι, το σκορ ήταν στο 1-1 απέναντι στη Σεβίλλη. Η εστία της ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο παραβιάστηκε. Κι όμως, ο Χένρικ Λάρσον παραμένει ο μοναδικός που από το 2003, όντας αντίπαλος, πέτυχε γκολ σε ευρωπαϊκό τελικό απέναντι σε ομάδα του Πορτογάλου προπονητή!  

31.05.2023 | 19:25

Το «Νησί» πήρε… ελληνικό χρώμα: Ξεπέρασαν τις 100 συμμετοχές «Τσίμι», Γιαννούλης, Μπάλντοκ και Τζόλης!

Οι Έλληνες «έσπασαν» το φράγμα των 100 στο «Νησί». Ο Κώστας Τσιμίκας, ο Τζορτζ Μπάλντοκ, ο Δημήτρης Γιαννούλης και ο Χρήστος Τζόλης τα κατάφεραν. Και η χώρα μας είχε τη δική της συμμετοχή στην Premier League και την Championship, εντός της σεζόν 2022-23.

31.05.2023 | 14:29

Οι προπονητές που διέσχισαν την διαδρομή Τσέλσι – Τότεναμ πριν τον Ποτσετίνο

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο γίνεται ο 5ος που... ενώνει τις Τσέλσι και Τότεναμ επί εποχής Premier League, όντας ο πρώτος που θα ακολουθήσει αυτήν την πορεία της διαδρομής. σε αντίθεση με τους προηγούμενους συναδέλφους του! 

30.05.2023 | 17:11

Ο Ενκουνκού προτού φορέσει τα μπλε πέτυχε περίπου το 1/3 των τερμάτων όλης της Τσέλσι!

Ναι, συνέβη κι αυτό. Ο πρώτος σκόρερ της Τσέλσι για την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε, δεν έπαιζε καν στους «μπλε»! Ο Κριστόφ Ενκουνκού αποχαιρέτησε την Λειψία έχοντας πετύχει περίπου το 1/3 των γκολ της νέας του ομάδας, η οποία επιθετικά ήταν… δράμα.  

30.05.2023 | 15:04

Ο Γκουστάβο Πογιέτ στο England365: «Η Μπράιτον ήταν η καλύτερη δουλειά της καριέρας μου και ο Τόνι Μπλουμ ο κορυφαίος ιδιοκτήτης της Premier League!»

Μπορεί ο Γκουστάβο Πογιέτ να έχει συμπληρώσει μία δεκαετία μακριά από τη Μπράιτον, όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός για το πόσο αγαπητός είναι από τους φίλους των «γλάρων». Για τον λόγο αυτό, δεν θα μπορούσε να μην απαντήσει στην ερώτηση του Χρήστου Σωτηρακόπουλου, αναφορικά με τη φετινή τους, εκπληκτική πορεία σε επίπεδο Premier League.  

30.05.2023 | 13:15

Το όνειρο πραγματοποιήθηκε στα 17: Μία ζωή στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», μόνο Νιούκαστλ ο Μάιλι!

Πόσο περήφανος πρέπει να αισθάνεται. Πώς ένα όνειρο πραγματοποιήθηκε μέσα σε 14 αγωνιστικά λεπτά, χάρη στον Έντι Χάου. Ονομάζεται Λιούις Μάιλι. Είναι Νιούκαστλ. Φορά αυτή τη φανέλα από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Και πλέον, το έκανε για πρώτη φορά και σε επαγγελματικό επίπεδο, στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

30.05.2023 | 11:20

Ένα Wembley γεμάτο… δράμα: Τέσσερις τελικοί, όλοι στην παράταση, πέναλτι παντού και ένα γκολ στο 122’! (vids)

Τέσσερα ματς, ισάριθμες παρατάσεις, τρεις διαδικασίες πέναλτι και ένα γκολ στο 123ο λεπτό. Αυτά είδαμε φέτος στους τελικούς του Wembley, με τη Λούτον, τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ, την Καρλάιλ και τη Νοτς Κάουντι να χαμογελούν στο φινάλε. Και μαζί με αυτές και… εμάς, που τα είδαμε όλα σε 15 ημέρες στο κορυφαίο αγγλικό γήπεδο!

29.05.2023 | 18:22

Παίρνεις τίτλο και υποβιβάζεσαι; Η Λέστερ μπήκε στη λίστα, η Λιντς θυμήθηκε το παρελθόν της και η Σίτι έδειξε τον… δρόμο!

Οδυνηρός μπορεί να χαρακτηριστεί ο υποβιβασμός της Λέστερ. Μίας ομάδας που πριν από επτά χρόνια είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα της Premier League και αισίως, έγινε η 2η στην εποχή της νέας ονομασίας, που βιώνει κάθε είδους συναίσθημα, σε λιγότερο από επτά χρόνια. Θύμησε τη Μπλάκμπερν και αντιστοίχως, το England365 σας παραθέτει κάθε ομάδα που ναι μεν κάποτε σήκωνε τον τίτλο, αλλά μερικά χρόνια μετά, ζούσε την απόλυτη κατάρρευση.

29.05.2023 | 14:53

Λέστερ: Ο 12ος αποχαιρετισμός και η «παρέα» των Πρωταθλητών που υποβιβάστηκαν

Σε αυτές τις εννέα αγωνιστικές περιόδους που εμφανίστηκε στην Πρέμιερ Λιγκ, τα κατάφερε όλα! Όμως, πλέον «έπεσε». Και με αυτό τον υποβιβασμό, η Λέστερ μετράει τους περισσότερους αποχαιρετισμούς στην πρώτη κατηγορία, μπαίνοντας σε ένα … μικρό «παρεάκι» Πρωταθλητών που εντός 10 σεζόν, είχαν κουνήσει μαντήλι.  

29.05.2023 | 14:12

Οι 5+1 στιγμές της 38ης αγωνιστικής της Premier League: Το γκολ – χρυσάφι του Ντουκουρέ, το αντίο του Τσάκα και το... κλάμα για Λιντς και Λέστερ! (video)

Κάπου εδώ φτάσαμε στο τέλος. Η Premier League ολοκληρώθηκε και κάθε λογής δεδομένο, παρουσιάζεται πλέον  μπροστά στα μάτια μας. Η τελευταία αγωνιστική είναι γεγονός και οι ομάδες που δεν θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, είναι η Λέστερ και η Λιντς.