Ο αγγλικός Τύπος σήμερα
Μάχη για τον Κακά της Ρεάλ Μαδρίτης φαίνεται ότι ξεσπά ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι, με την τελευταία να αφήνει προς στιγμή στην άκρη το θέμα απόκτησης του Εντίν Τζέκο.
Μάχη για τον Κακά της Ρεάλ Μαδρίτης φαίνεται ότι ξεσπά ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι, με την τελευταία να αφήνει προς στιγμή στην άκρη το θέμα απόκτησης του Εντίν Τζέκο.
Με την αλλαγή του έτους, αρκετές είναι οι ευχές οι οποίες μπορούν να ειπωθούν προς πρόσωπα και καταστάσεις. Το σίγουρο είναι πως στο «στρατόπεδο» της Λίβερπουλ, εύχονται το 2011 να τους φέρει ηρεμία. Το england365 σας θυμίζει το πολυτάραχο πρώτο μισό της τρέχουσας σεζόν για τους «κόκκινους».
Τα 69α της γενέθλια γιορτάζει σήμερα η κορυφαία προσωπικότητα του βρετανικού ποδοσφαίρου, ο παγκόσμια πιο επιτυχημένος προπονητής όλων των εποχών και δημιουργός του πιο λαμπρού κομματιού της ιστορίας δύο σπουδαίων συλλόγων στο Νησί.
Ουκ ολίγα σημαντικά , πλην όμως όχι (με μία αλλά σίγουρα σημαντική εξαίρεση) ιδιαίτερα ασφαλή συμπεράσματα μας προσφέρει στα μισά της διαδρομής της η πολύ βαριά φορτωμένη αγωνιστικά εορταστική περίοδος στην Αγγλία.
Η Λίβερπουλ παρατάχθηκε με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα κόντρα στη Γουλβς, την πιο αδύναμη δηλαδή βάσει αριθμών (τουλάχιστον) ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Η ήττα με 1-0 στο «Ανφιλντ» δημιουργεί και πάλι πολλά ερωτηματικά και βασικότερο όλων, η παρουσία του Ρόι Χότζον στον πάγκο.
Κοντά στην απόκτηση του Εντίν Τζέκο είναι η Μάντσεστερ Σίτι με μία μεταγραφή που θα αποτελέσει μεταγραφικό ρεκόρ για τον σύλλογο, την ώρα που Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Λίβερπουλ δεν δείχνουν διατεθειμένες να κινηθούν ζεστά στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.
Με τη μορφή δανεισμού θέλει να αποκτήσει τους Ρίτσαρντ Νταν και Στίφεν Άιρλαντ, η Σέλτικ, την ώρα που ο Ζερμέιν Πέναντ, όπως όλα δείχνουν, θα επεκτείνει τον δανεισμό του στη Στόουκ, από τη Σαραγόσα.
Συνθέτουν το δίδυμο των ισχυρότερων εκπροσώπων του Λονδίνου στο αγγλικό πρωτάθλημα την τελευταία 12ετία και οι αναμετρήσεις τους έχουν συχνά ειδικό βάρος στη διανομή των ρόλων –τίτλων στις παραστάσεις- διοργανώσεις κάθε χρονιάς τόσο εθνικού ή και ενίοτε διεθνούς επιπέδου. Άρσεναλ και Τσέλσι αναμετρώνται απόψε σε ένα ματς με ξεχωριστή σημασία
Στο μεταγραφικό «στόχαστρο» των Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται ο μέσος της Μπενφίκα, Νταβίντ Λουίζ, ωστόσο, αν οι δύο αγγλικοί σύλλογοι θελήσουν να τον αποκτήσουν, θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 35 εκατ. λιρών που κοστολογούν οι «αετοί» τον ποδοσφαιριστή.
Αν η φετινή μάχη για τον τίτλο της Πρέμιερσιπ χαρακτηρίζεται, από τα πρώτα χρόνια του θεσμού, αμφίρροπη, εκείνη για την αποφυγή του υποβιβασμού είναι πολύ πιο ….δημοκρατική.