Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα...
Συμπληρώθηκαν 128 χρόνια απo τη δημιουργία του πρώτου αγγλικού πρωταθλήματος!
Συμπληρώθηκαν 128 χρόνια απo τη δημιουργία του πρώτου αγγλικού πρωταθλήματος!
Υπέρογκα είναι τα ποσά που δαπανούν οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ για τον πάγκο τους, με έξι προπονητές αγγλικών ομάδων να βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα των πιο ακριβοπληρωμένων τεχνικών παγκοσμίως.
Κίνηση με πολλαπλά μελλοντικά οφέλη χαρακτήρισε τη μεταγραφή του Πολ Πογκμπά στη Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ ο γνωστός οικονομολόγος Μπάστιεν Ντρουτ, σε δηλώσεις που παραχώρησε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων «AFP».
Τον Άγιο Βασίλη μιμήθηκε μέσα στο καλοκαίρι ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος δώρισε μέσω της διοίκησης της Λίβερπουλ δύο εισιτήρια διαρκείας σε μια μητερα με το γιό της που περίμεναν... 15 ολόκληρα χρόνια αυτή τη στιγμή!
Σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες δουλειές του, ο Πεπ Γκουαρντιόλα αυτή τη φορά πέφτει με το καλημέρα στα βαθιά! Γιατί τόσο στην Μπαρτσελόνα όσο και στην Μπάγερν βρήκε ρόστερ εξαιρετικά και γεμάτα ποιοτικούς παικτες ενω ειδικα στη περιπτωση των Βαυαρών ειχε κληρονομήσει την ομάδα που υπο τις οδηγίες του Χάινκες ειχε κατακτήσει το τρεμπλ! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Με αφορμή την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Πολ Πογκμπά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με ένα ποσό λίγο πιο πάνω από τα 100 εκατομμύρια ευρώ (περίπου 110 εκ.), το england365.gr παρουσιάζει τι κατάφεραν οι ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στην πρώτη τους χρονιά στο σύλλογο που δαπάνησε το εκάστοτε ποσό-ρεκόρ για να τους εντάξει στο ρόστερ του.
Βασική αρχή όλων των φιλικών αγώνων είναι ακριβώς πως γι’ αυτό λέγονται «φιλικά». Οι προπονητές κάνουν δοκιμές και Αύγουστο μήνα μοιάζει αδύνατο να βγάλεις επακριβή συμπεράσματα για το πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες με ενδεκάδες που μπορεί να μην ξαναπαίξουν μαζί ούτε στο Λιγκ Καπ! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Τέλη Μαΐου είχε χαρίσει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το Κύπελλο Αγγλίας, αρχές Αυγούστου βοήθησε στην κατάκτηση του Community Shield. Και μάλιστα το έκανε και με γκολάρες. Ο Χεσέ Λίνγκαρντ αντλεί έμπνευση όταν αγωνίζεται στο «Γουέμπλεϊ» και μάλιστα, ακολούθησε τα ... χνάρια του Ερίκ Καντονά, με διαφορά 20 ετών!
Τρεις μήνες μετά την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ, η Λέστερ αναμετράται με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Community Shield, που σηματοδοτεί ουσιαστικά την έναρξη της νέας σεζόν. Δεδομένου ότι οι «αλεπούδες» δεν είχαν κατακτήσει ποτέ ξανά το πρωτάθλημα, αλλά ούτε και το Κύπελλο Αγγλίας, πολλοί θα νομίζουν πως η φετινή είναι η πρώτη τους απόπειρα διεκδίκησης του συγκεκριμένου τροπαίου. Και όμως, δεν είναι! Για να θυμηθούμε την παρθενική τους φορά, θα πρέπει να ταξιδέψουμε πίσω στο μακρινό 1971…
Σαν σήμερα (6/8) πίσω στο 2003 διεξήχθη η φιλική αναμέτρηση της Σπόρτινγκ Λισαβόνας με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία αποτέλεσε την αφορμή ώστε να… καψουρευτεί ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον Κριστιάνο Ρονάλντο και να τον πάρει μαζί του στο «Ολντ Τράφορντ».