Mπουκωμένα «κανόνια»

Έχουν αποδείξει στο παρελθόν πως είναι όλοι τους δεινοί σκόρερ. Ωστόσο η εκκίνηση της φετινής χρονιάς τους έχει βρει «άσφαιρους» απέναντι στις αντίπαλες εστίες και σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό κοστίζει ακριβά στην ομάδα τους. Δείτε ορισμένες χαρακτηριστικές περιπτώσεις επιθετικών για τους οποίους η χρονιά μόνο καλά δεν έχει ξεκινήσει για την παραγωγικότητα τους.



Mπουκωμένα «κανόνια»

Βέβαια για κάποιους, υπάρχουν ελαφρυντικά, αλλά η αφλογιστία των περισσοτέρων κοστίζει αρκετά ως πολύ στις ομάδες τους. 

Του Κώστα Μιαούλη 

¶ντι Κάρολ (ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ) 

Ο νεαρός επιθετικός για τον οποίο η Λίβερπουλ δαπάνησε ένα κάρο λεφτά, δεν έχει καταφέρει ούτε και φέτος μέχρι στιγμής να σκοράρει και αυτό αποτυπώνεται στην ομάδα της Λίβερπουλ. Μάλιστα έχει μεγάλη αστοχία αλλά και γκίνια στα εντός έδρας παιχνίδια, όπου η ομάδα του «Μέρσισαϊντ» δεν σκοράρει εύκολα και έχει πετάξει πολλούς βαθμούς. Μόλις δύο τέρματα στα πρώτα 11 παιχνίδια (έχει αγωνιστεί στα δέκα), είναι μικρή συγκομιδή. Έχει σκοράρει μόνον εκτός έδρας με την Έβερτον και την Γουέστ Μπρομ εκτός έδρας. Με τον Σουάρες και αυτόν σε όχι και τόσο καλή φόρμα, ο Κάρολ θα πρέπει επειγόντως να βρει δίχτυα, αλλιώς η Λίβερπουλ κινδυνεύει να πάθει τα περσινά. Τελευταία φορά που σκόραρε για το πρωτάθλημα σε εντός έδρας ματς ήταν την προηγούμενη σεζόν με την Σίτι για τον οποίο δαπάνησε η ομάδα του στις αρχές του 2011, 35εκ λίρες. 

Μούσα Σο (ΛΙΛ) 

Ο Σενεγαλέζος έκλεψε την παράσταση πέρσι με τις εμφανίσεις του και οδήγησε την Λιλ στον τίτλο, σημειώνοντας 25 τέρματα σε 36 παιχνίδια. Φέτος έχει αρχίσει μάλλον νωθρά τη χρονιά και είναι αισθητή και η απώλεια του Ζερβίνιο από δίπλα του που του έδινε πολύτιμες βοήθειες. Είναι φανερό πως δεν έχει τα απαραίτητα στηρίγματα ενώ και ο Αζάρ είναι μάλλον, παρών-απών αφού σκέφτεται την επόμενη μεταγραφή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι «λιλουά» να μην εμφανίζονται καθόλου καλοί φέτος και ν’ απέχουν ήδη από την κορυφή έξι πόντους. Το παρήγορο είναι πάντως ότι ο Σο και πέρσι τέτοια εποχή δεν είχε κάνει καλό ξεκίνημα, αλλά ζεστάθηκε στη συνέχεια. 

Μάουρο Ζάρατε (ΙΝΤΕΡ) 

Ο Αργεντινός σίγουρα θα περίμενε κανείς να βοηθήσει πολύ περισσότερο την Ίντερ, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν έχει καταφέρει να μονιμοποιηθεί ακόμα στη σύνθεση των «νερατζούρι». Με 343 λεπτά συμμετοχής, ακόμα δεν έχει ανοίξει λογαριασμό για την Ίντερ, που έχει τραυματία τον Φορλάν, που επίσης δεν άρχισε καλά, ενώ ο Μιλίτο δεν βρίσκεται στη φόρμα της προπέρσινης σεζόν επίσης και σκοράρει και αυτός δύσκολα. Ο Ζάρατε φαίνεται ακόμα να ψάχνει τον ρόλο του μέσα στην ομάδα και δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να βοηθήσει ουσιαστικά την Ίντερ. Μοναδικό του τέρμα στο Τσάμπιονς Λιγκ στο εκτός έδρας ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. 

Ρουντ Φαν Νίστελροϊ (ΜΑΛΑΓΑ) 

Η ισπανική ομάδα πόνταρε πολλά στον βετεράνο Ολλανδό στράικερ, αλλά μέχρι στιγμής ο Ρουντ δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες στο «Ροσαλέδα». Μόλις ένα τέρμα σε εννέα συμμετοχές είναι ο απολογισμός του. Συνολικά έχει αγωνιστεί 601 λεπτά και μόνο ένα τέρμα στο 3-2 με την Χετάφε συνοδεύει μέχρι στιγμής το ενεργητικό του. Μάλιστα με την Μάλαγα να κάνει τρεις κολλητές ήττες μέσα στον Οκτώβριο, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για την ομάδα, που ωστόσο καταφέρνει να βρίσκεται μέσα στις θέσεις για την έξοδο στην Ευρώπη. 

Τζιμπρίλ Σισέ (ΛΑΤΣΙΟ) 

Σκόραρε στον αγώνα με τη Μίλαν εκτός έδρας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, έκτοτε όμως δεν έχει καταφέρει να στείλει τη μπάλα στην αντίπαλη εστία. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού έχει ένα σοβαρό ελαφρυντικό, αφού παίζει στο πλάι με αποτέλεσμα να μην βρίσκεται πάντα σε θέση βολής και ασφαλώς μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Ωστόσο έχει δώσει τέσσερις ασίστ, ενώ πάει πολύ καλύτερα στο Europa League με δύο τέρματα απέναντι στην Ραμποντίνσκι και ένα κόντρα στην Βασλούι. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες να κρύψει την δυσαρέσκεια για την χρησιμοποίηση του στα άκρα, αρκετές φορές έχει φανεί εκνευρισμένος, ωστόσο με τον καιρό φαίνεται να συνηθίζει. Πάντως έστω και ακραίος δείχνει να βοηθά αρκετά, αλλά από το γκολ απέχει τουλάχιστον στην Ιταλία. 

Φερνάντο Τόρες (ΤΣΕΛΣΙ) 

Ο Τόρρες εξακολουθεί να παρουσιάζει ένα προβληματικό πρόσωπο και ήδη στην Αγγλία υπάρχουν σενάρια που τον θέλουν να επαναπατρίζεται. Με μόλις δύο τέρματα στην Πρέμιερ Λιγκ μέχρι τώρα εξακολουθεί ν’ αποτελεί την μεγάλη απογοήτευση. Σκόραρε στο εκτός έδρας ματς με την Γιουνάιτεντ και αμέσως μετά εντός με τη Σουόνσι, αλλά από εκεί και πέρα τίποτα το ιδιαίτερο. Με την Γκενκ στο Τσάμπιονς Λιγκ, ήρθαν άλλα δύο γκολ, αλλά είναι αλήθεια ότι στα ευρωπαϊκά ματς με τέσσερις ασίστ σε ισάριθμα ματς έχει κάνει πιο αισθητή την παρουσία του. Παρόλα αυτά στο «Στάμφορντ Μπριτζ» σίγουρα προβληματίζονται αν άξιζαν οι 50εκ λίρες, μιας και το ντεφορμάρισμα του, είναι παρατεταμένο. 

Αντρέ Ζινιάκ (ΜΑΡΣΕΪΓ) 

Η χρονιά για τον άλλοτε επιθετικό της Τουλούζ έχει ξεκινήσει εφιαλτικά. Η χρησιμοποίηση του είναι περιορισμένη και έχει παίξει μόλις 172 λεπτά στο πρωτάθλημα και 21 λεπτά σε δύο αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ. Παρά το γεγονός πως και οι Ρεμί και Αγιού δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση, δεν έχει πάρει χρόνο συμμετοχής και γκολ δεν έχει σημειώσει ακόμα πλην ενός τέρματος με την Λανς για το Λιγκ Καπ. Όλα αυτά για έναν παίκτη που πέρσι είχε οκτώ τέρματα και επτά ασίστ, αλλά φέτος δεν τον εμπιστεύεται ο Ντεσάν. 

Τόμας Μίλερ (ΜΠΑΓΕΡΝ) 

Πέρσι είχε σημειώσει 12 τέρματα, αλλά φέτος, έχει να σκοράρει από τις 24 Σεπτεμβρίου και τα έχει καταφέρει μόλις δύο φορές. Η αλήθεια είναι πως το σκοράρισμα το έχει πάρει όλο στην πλάτη του ο Μάριο Γκόμεζ, όπως και να έχει όμως, το να βάζει μόνο δύο γκολ σε 12 παιχνίδια αυτός ο επιθετικός είναι θέμα. Πάντως λειτουργεί άψογα στις συνεργασίες του με τον Γκόμεζ και είναι βέβαιο πως στην εξέλιξη του πρωταθλήματος θα αρχίζει να σκοράρει και αυτός. Η έκπληξη πάντως για τα μόλις δύο τέρματα του είναι ακόμα μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς πως η Μπάγερν έχει σκοράρει 32 φορές.