Το παραμύθι της Όξφορντ είναι «ζωντανό»: Μία… ανάσα από την Championship και ένα «Wembley» δρόμος! (vid)

Από την 10η θέση τα Χριστούγεννα και από μία τελευταία αγωνιστική της League One γεμάτη «θρίλερ», στα Play Offs, στην πρόκριση στον τελικό και στο «Wembley». Τι σεζόν βιώνει η Όξφορντ Γιουνάιτεντ και τι ακριβώς «κυνηγά», για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα…



Το παραμύθι της Όξφορντ είναι «ζωντανό»: Μία… ανάσα από την Championship και ένα «Wembley» δρόμος! (vid)

Τι έχει ζήσει φέτος η Όξφορντ Γιουνάιτεντ; Είναι πραγματικά αδιανόητο. Τα Χριστούγεννα δεν θα πίστευε ποτέ πως ενδέχεται να φτάσει στην πρώτη εξάδα της 3ης τη τάξει κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Τον Φεβρουάριο ίσως και να σκέφτηκε πως μπορεί να διεκδικήσει τις πιθανότητές της για την υπέρβαση. Δύο μήνες αργότερα, στην τελευταία αγωνιστική της League One, το όνειρό της έγινε πραγματικότητα. Κέρδισε η ίδια, «στραβοπάτησαν» Λίνκολν και Στίβενεϊτζ και η συμμετοχή της στα Play Offs ήταν γεγονός.

Ένα πραγματικό «έπος» για το σύνολο του Ντες Μπάκινγχαμ, ο οποίος θέλει να γίνει ο πρώτος προπονητής της στον 21ο αιώνα, που θα την οδηγήσει στην 2η κατηγορία της Αγγλίας. Κάτι τέτοιο έχει να συμβεί από το μακρινό 1999, με την Όξφορντ τότε να υποβιβάζεται και να μην επιστρέφει ποτέ.

Πλέον, απέχει απλώς μία… νίκη από την Championship, μετά την τεράστια πρόκριση που πανηγύρισε επί της Πιτέρμπορο. Την κέρδισε με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι, βρέθηκε πίσω στη ρεβάνς, αλλά αντέδρασε εξαιρετικά.

Ισοφάρισε με πέναλτι του Μπράναγκαν και εν συνεχεία, κλήθηκε να αμυνθεί απέναντι στην καλύτερη επίθεση της κατηγορίας. Τα κατάφερε περίφημα και το «Wembley» αναμένεται να την υποδεχθεί, στον «τελικό» με την Μπόλτον. Όποια κερδίσει, σε εννέα ημέρες από σήμερα (18/05), θα βρεθεί στην Championship. Και η αλήθεια είναι πως το «παραμύθι» της Όξφορντ Γιουνάιτεντ δεν δείχνει να έχει τελειώσει!

Δημήτρης Μανάκος