Η Βίλα σκεφτόταν τον… Ολυμπιακό, η Μπράιτον άξιζε να την κερδίσει και πήρε «ιστορικό» τρίποντο! (vid)

Ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι αισιόδοξος, η Μπράιτον «πάτησε» την Άστον Βίλα και την υποχρέωσε σε μία δεύτερη διαδοχική ήττα σε όλες τις διοργανώσεις, η οποία ήταν απολύτως δίκαιη! Η ομάδα του Ουνάι Έμερι σκεφτόταν αποκλειστικά τη ρεβάνς στον Πειραιά και «τιμωρήθηκε», με συνέπεια να χάσει με 1-0, χάρη στο γκολ του Ζοάο Πέδρο, στο 87’. Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ο Όλσεν, τραυματίας αποχώρησε ο Ρότζερς από νωρίς!



Η Βίλα σκεφτόταν τον… Ολυμπιακό, η Μπράιτον άξιζε να την κερδίσει και πήρε «ιστορικό» τρίποντο! (vid)

Με το μυαλό στον Ολυμπιακό και στο «Άνφιλντ», από την στιγμή που η Λίβερπουλ υποδέχεται την Τότεναμ, η Άστον Βίλα μετέβη στο «Άμεξ» για να συναντήσει στην Μπράιτον, στην 36η αγωνιστική της Premier League.

Σκεφτόταν πολύ τη ρεβάνς στην Ελλάδα, μετά την ήττα της με 4-2 στο «Βίλα Παρκ», σαφώς και θα ήθελε να βρεθεί στον τελικό του Europa Conference League, στην OPAP Arena. Συνεπώς, ήταν δεδομένο πως θα συμβιβαζόταν έστω και με την ισοπαλία κόντρα στους «γλάρους», που ήθελαν να πανηγυρίσουν για πρώτη φορά μετά από έξι αναμετρήσεις.

Ήταν ανώτεροι, αν μία ομάδα δικαιούνταν τη νίκη ήταν αυτοί, και τα κατάφεραν! Πώς φτάσαμε όμως στην δεύτερη νίκη της γηπεδούχου στο «Άμεξ» επί της Βίλα, σε ολόκληρη την ιστορία της, σε όλες τις διοργανώσεις και την «παρθενική» μετά τη σεζόν 1980-81 (1-0 και τότε);

Η Μπράιτον ήταν αυτή που απείλησε αποκλειστικά στο πρώτο μέρος, με τον Ρόμπιν Όλσεν να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τους «βίλανς».

Ο Αντιγκρά αρχικά νικήθηκε στο 8ο λεπτό από τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, ενώ στο 13’, η κεφαλιά του Γουέμπστερ κατέληξε έξω. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Αντινγκρά απείλησε και πάλι, αλλά ο Όλσεν μπλόκαρε, ενώ στο 48ο λεπτό, ο Γκρος νικήθηκε από αυτόν σε τετ-α-τετ, κερδίζοντας απλώς το τρίτο κόρνερ της Μπράιτον στο παιχνίδι.

Η Βίλα απλώς… παρακολουθούσε τον ρυθμό των γηπεδούχων και θα μπορούσε να αισθάνεται και ικανοποιημένη, που το 0-0 είχε διατηρηθεί. Είχε χάσει με τραυματισμό τον Ρότζερς και για πρώτη φορά, απείλησε στην επανάληψη με ένα μακρινό σουτ του Κας στο 56’.

Από εκεί και πέρα, ό,τι σημαντικότερο είδαμε είναι δύο γκολ που ακυρώθηκαν. Το πρώτο της Μπράιτον με τον Γκρος, με τη συμπλήρωση μίας ώρας, και το δεύτερο από τον ΜακΓκίν στο 77’. Αμφότεροι ήταν οφσάιντ, και οι δύο περιπτώσεις δεν ήταν δύσκολες για τον VAR.

Και φτάσαμε στο 84ο λεπτό, όταν ο κορυφαίος της Μπράιτον, ο Αντινγκρά κέρδισε πέναλτι από τον Κόνσα. Και εκεί, δεν υπήρχε Εμιλιάνο Μαρτίνες, την στιγμή που ο Ζοάο Πέδρο δεν αστοχεί από τα «11» βήματα.

Αυτός ανέλαβε την εκτέλεση, ο Όλσεν απέκρουσε, αλλά εν συνεχεία την έστειλε στα δίχτυα με το κεφάλι, με την Μπράιτον να επικρατεί με 1-0, χάρη στο 14/14 του Βραζιλιάνου φορ της, από το σημείο του πέναλτι!

Δημήτρης Μανάκος