Ποιος είναι ο Κλερ Τοντιμπό που θα αντικαταστήσει τον Μαγκουάιρ, αν φύγει από τη Γιουνάιτεντ;

Γνωστό έγινε το όνομα του βασικότερου, υποψήφιου αντικαταστάτη του Χάρι Μαγκουάιρ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ονομάζεται Κλερ Τοντιμπό, αγωνίζεται στη Νις, είναι μόλις 23 ετών και έχει παίξει στη χώρα του, στην Ισπανία, στη Γερμανία και στην Πορτογαλία, μέσα σε τέσσερα χρόνια!



Ποιος είναι ο Κλερ Τοντιμπό που θα αντικαταστήσει τον Μαγκουάιρ, αν φύγει από τη Γιουνάιτεντ;

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως παρέρχεται σιγά - σιγά το ζήτημα της αποχώρησης του Χάρι Μαγκουάιρ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Άγγλο στόπερ να βιώνει πιθανότατα τις τελευταίες του ημέρες στο «Ολντ Τράφορντ».

Τον ζητά η Γουέστ Χαμ, έχοντας καταθέσει και δύο επίσημες προτάσεις για την απόκτησή του, τον θέλει ο Σον Ντάις στην Έβερτον και όλα δείχνουν πως και ο ίδιος ο παίκτης επιθυμεί να φύγει από τους «κόκκινους διαβόλους» και να… ηρεμήσει από την τεράστια κριτική που δέχεται στα social media.

Ποιος όμως θα είναι ο αντικαταστάτης του σε περίπτωση που πράγματι αποτελέσει παρελθόν; Ο Έρικ Τεν Χαγκ έχει ξεχωρίσει μία περίπτωση και αυτή ακούει στο όνομα του Κλερ Τοντιμπό.

Πρόκειται για έναν 23χρονο Γάλλο στόπερ, δεξιοπόδαρο, ο οποίος αγωνίζεται στη Ligue 1, έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του από την Τουλούζ, όντας τρομερά… πολυταξιδεμένος.

Εκεί υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, μετακινήθηκε έναντι οκτώ εκατομμυρίων στην Μπαρτσελόνα το 2019, αλλά επί ισπανικού εδάφους, δεν πήρε ποτέ τις ευκαιρίες που του αναλογούσαν.

Ήταν μόλις 19 ετών, δεν ήταν έτοιμος για αυτό το επίπεδο και για τον λόγο αυτό ακολούθησαν τρεις δανεισμοί, στη Σάλκε και την Μπενφίκα, προτού η Νις εμφανιστεί στον δρόμο του, και πάλι δίχως να τον αγοράσει από τους Καταλανούς.

Ο 23χρονος πλέον Τοντιμπό, επέστρεψε στη χώρα του και έκτοτε, ακολούθησαν δύο εξαιρετικές σεζόν στη Ligue 1 με τη φανέλα της. Η πρώτη έπεισε τους Γάλλους να τον αγοράσουν, τους κόστισε 8.5 εκατομμύρια και αποτέλεσε την 3η ακριβότερη προσθήκη στην ιστορία τους.

Πέρυσι, έπαιξε σε 34 αναμετρήσεις, δύο λιγότερες από την προηγούμενη χρονιά, αποβλήθηκε δις, δεν σκόραρε και δεν συμμετείχε σε κάποιο γκολ της ομάδας του. Αυτό άλλωστε είναι και το στοιχείο που υστερεί, καθώς παρότι είναι 190 εκατοστά, έχει σημειώσει μόλις τρία γκολ σε 107 επαγγελματικές εμφανίσεις!

Προφανώς και στο «Ολντ Τράφορντ» όμως, το παραλείπουν αυτό. Δεν τους ενδιαφέρει, δεν είναι προτεραιότητά τους. Τον θέλουν πολύ στο Μάντσεστερ, προχωρούν οι συζητήσεις και το μόνο σίγουρο είναι πως αν τον αποκτήσουν, δεν αγοράζουν ένα «άγουρο» 23χρονο παιδί…

Δημήτρης Μανάκος