Δεν χρειάζεται στόπερ η Λίβερπουλ; Με Μάτιπ και Γκόμες δέχεται γκολ ανά… 20 λεπτά!

Τρομερό στατιστικό προκύπτει από τις φιλικές αναμετρήσεις της Λίβερπουλ, οκτώ μέρες πριν από την έναρξη της Premier League, με τα τεστ προετοιμασίας των «κόκκινων» να έχουν πολλά γκολ, πλην όμως και πολλά αρνητικά γνωρίσματα. Το βασικότερο; Πως η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δέχεται γκολ ανά… 20 λεπτά, όταν στο γήπεδο βρίσκονται Γκόμες ή Μάτιπ.



Δεν χρειάζεται στόπερ η Λίβερπουλ; Με Μάτιπ και Γκόμες δέχεται γκολ ανά… 20 λεπτά!

Ένα φιλικό, αυτό με την Ντάρμσταντ, εκκρεμεί μέχρι και την έναρξη της σεζόν της Premier League για τη Λίβερπουλ, με τους «κόκκινους» να ολοκληρώνουν μία σειρά τεσσάρων αναμετρήσεων επί γερμανικού εδάφους, και να προσανατολίζονται εν συνεχεία στο ματς της 1ης αγωνιστικής απέναντι στην Τσέλσι.

Τα συμπεράσματα που θα μπορούσε να βγάλει κανείς είναι πολλά. Ο επιθετικός πλουραλισμός που διαθέτουν οι «κόκκινοι», η καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται ο Ντάργουιν Νούνιες και ο Κόντι Χάκπο, η επιστροφή του Λούις Ντίας, η νέα θέση του Κώστα Τσιμίκα, ο Ντόακ που έχει πολύ μέλλον μπροστά του, καθώς και η πρώτη εμφάνιση του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ ως επίσημος αρχηγός του club, η οποία συνοδεύτηκε με γκολ, όντας ο πρώτος που το πράττει στον 21ο αιώνα για τη Λίβερπουλ, με το περιβραχιόνιο στο πρώτο του ματς.

Από εκεί και πέρα όμως, έγινε φανερή και η ανάγκη της ομάδας να αποκτήσει ένα στόπερ. Είναι σαφές, είναι ξεκάθαρο, η ανάγκη της «φωνάζει» από μακριά, δίχως φυσικά αυτό να «μηδενίζει» την απόκτηση των Ντόμινικ Σόμποσλαϊ και Αλέξις ΜακΆλιστερ, που θα βελτιώσουν την παρουσία τους στο κέντρο.

Ωστόσο, τα γκολ που έχουν δεχθεί οι «κόκκινοι» είναι πολλά. Είναι 12 σε τέσσερα ενενηντάλεπτα, είναι επί της ουσίας… τρία ανά παιχνίδι, με το μοναδικό clean sheet τους να λαμβάνει χώρα απέναντι στη Λέστερ, στη νίκη με 4-0.

Κοινό χαρακτηριστικό της πλειοψηφίας των γκολ που δέχθηκε η Λίβερπουλ ως στιγμής; Πως από αυτά τα 12 που αναφέραμε, τα εννέα έχουν προκύψει με τους Γκόμες και Μάτιπ εντός γηπέδου. Ναι, μπορεί να είναι σύμπτωση, αλλά ουδείς λέει πως… είναι. Ενδέχεται δηλαδή και να μην είναι, δείγμα σαφώς ανησυχητικό, αν σκεφτεί κανείς πως οι άλλοι δύο στόπερ είναι ο Φαν Ντάικ με τον Κονατέ. Αυτομάτως, δημιουργείται η απορία… «Αν κάποιος τραυματιστεί;»

Για να είμαστε συγκεκριμένοι, Μάτιπ και Γκόμες συνυπήρξαν στο δεύτερο ημίχρονο του ματς με την Καρλσρούη, στο οποίο η Λίβερπουλ δέχθηκε τρία γκολ. Ήταν παρόντες στο 4-4 με την Γκρόιτερ Φιρτ, μπαίνοντας ξανά στην επανάληψη, με τα τέσσερα γκολ των Γερμανών να επιτυγχάνονται στο δεύτερο μέρος.

Και φτάνουμε στο ματς με την Μπάγερν. Έπαιξαν από ένα ημίχρονο ο κάθε ένας και δεν βρέθηκαν μαζί στο γήπεδο. Απολογισμός; Δύο γκολ κατά της Λίβερπουλ σε κάθε ημίχρονο…

Στα θετικά τους φυσικά το γεγονός πως κράτησαν το «μηδέν» στην επανάληψη με τη Λέστερ, αλλά αθροιστικά, έχουν παίξει για την Λίβερπουλ στην προετοιμασία για 180 λεπτά. Πρακτικά λοιπόν, Μάτιπ και Γκόμες φορούν την κόκκινη φανέλα και η Λίβερπουλ δέχεται γκολ ανά 20 λεπτά. Δύο φορές σε κάθε ημίχρονο. Είναι δυνατόν να μην χρειάζεται στόπερ;

Αναλυτικά, τα γκολ που έχει δεχθεί η Λίβερπουλ με τον Γκόμες και τον Μάτιπ στο χορτάρι:

Καρλσρούη - Λίβερπουλ 2-4 (τρία γκολ στο 2ο ημίχρονο)

Γκρόιτερ Φιρτ - Λίβερπουλ 4-4 (τέσσερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο)

Λίβερπουλ - Μπάγερν Μονάχου 3-4 (δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο, από ένα 45άλεπτο έπαιξε ο κάθε ένας)

 

Δημήτρης Μανάκος