Οκτώ στα οκτώ: Όταν στο «Άνφιλντ» φτάσουμε στο 4-3, νικήτρια είναι πάντα η Λίβερπουλ! (vids)

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Πόσο μάλλον όταν έχει επαναληφθεί σε οκτώ περιπτώσεις. Τόσες είναι οι φορές που η Λίβερπουλ έχει δει παιχνίδι της να καταλήγει στο 4-3 στο «Άνφιλντ», και σε όλες, έχει αναδειχθεί νικήτρια!



Οκτώ στα οκτώ: Όταν στο «Άνφιλντ» φτάσουμε στο 4-3, νικήτρια είναι πάντα η Λίβερπουλ! (vids)

Είναι δεδομένο πως όταν αναπολήσουμε και μπούμε στην διαδικασία να συζητήσουμε όλα τα ματς της Premier League στο φινάλε της σεζόν, αυτό της Λίβερπουλ με την Τότεναμ θα έχει ξεχωριστή θέση.

Ένα παιχνίδι που έμοιαζε απλή υπόθεση, από τη στιγμή που στο 13ο λεπτό ήταν στο 3-0, αλλά εν συνεχεία άλλαξε πλήρως η εικόνα του. Οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν, προσπάθησαν, ξαναμπήκαν στο ματς, είχαν δύο δοκάρια και φτάσαμε στο 94’ για να παρακολουθήσουμε το απόλυτο δράμα.

Το πρώτο γκολ του Ριτσάρλισον στην φετινή Premier League ήταν γεγονός, αλλά ούτε αυτό ήταν αρκετό για να πάρει την ισοπαλία η Τότεναμ. Διότι 99 δευτερόλεπτα μετά, ο Λούκας Μόουρα έκανε τραγικό λάθος και ο Ντιόγο Ζότα σηματοδότησε το 8/8 της Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ», όταν ένα παιχνίδι καταλήγει να ολοκληρώνεται στο 4-3.

Πρόκειται για την έδρα που έχουν λάβει χώρα τα περισσότερα γκολ μετά την συμπλήρωση των 90’. Έχει συμβεί στο γήπεδο της Λίβερπουλ σε 41 περιπτώσεις, την στιγμή που σε κανέναν άλλον αγωνιστικό χώρο σε επίπεδο Premier League, δεν έχουμε δει περισσότερα ματς να λήγουν στο… 4-3.

Έχει γίνει οκτώ φορές στο «σπίτι» της Λίβερπουλ. Και της έχει κερδίσει όλες, με το παιχνίδι απέναντι στην Τότεναμ να μπορεί να μπει σε σύγκριση μόνο με αυτό απέναντι στη Νιούκαστλ το 1997!

Συνολικά μάλιστα, πρόκειται για την 6η φορά στον 21ο αιώνα που το εν λόγω σκορ έκανε την εμφάνισή του σε εντός έδρας ματς της Λίβερπουλ, με το 66,6% αυτών να έχουν συμβεί υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ. Τι σημαίνει αυτό; Πως στις μισές από τις περιπτώσεις, ο Γερμανός έχει βρεθεί στον πάγκο της Λίβερπουλ. Και όπως και οι προκάτοχοί του, τις έχει κερδίσει όλες!

Αναλυτικά, όλα τα εντός έδρας ματς της Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» που ολοκληρώθηκαν στο 4-3:

Λίβερπουλ – Τότεναμ 4-3 (2023)

 

Λίβερπουλ – Λιντς 4-3 (2020)

 

Λίβερπουλ – Κρίσταλ Πάλας 4-3 (2019)

 

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 4-3 (2018)

 

Λίβερπουλ  - Σουόνσι 4-3 (2014)

 

Λίβερπουλ – Μπλάκμπερν 4-3 (2002)

 

Λίβερπουλ – Νιούκαστλ 4-3 (1997)

 

Λίβερπουλ – Νιούκαστλ 4-3 (1996)

 

Δημήτρης Μανάκος