Ένας Άγγλος και ένας Γεωργιανός «κυριαρχούν» στην Ευρώπη: Σάκα και «Κβάρα» οδηγούν στον τίτλο Άρσεναλ και Νάπολι!

Θέλει ερώτημα; Αν χρειάζεται ερώτημα, αναφορικά με το αν ο Μπουκάγιο Σάκα και ο Χβίτσα Κβαρατσχέλια αποτελούν τους κορυφαίους εξτρέμ στην Ευρώπη, έχουμε την απάντηση… Ναι, είναι!  



Ένας Άγγλος και ένας Γεωργιανός «κυριαρχούν» στην Ευρώπη: Σάκα και «Κβάρα» οδηγούν στον τίτλο Άρσεναλ και Νάπολι!

Ήταν δεδομένο πως ο Μπουκάγιο Σάκα θα ξεπερνούσε σε αριθμούς την περσινή του σεζόν. Πριν από ένα χρόνο, κατέγραψε 11 γκολ σε 38 ματς της Premier League και πλέον έχει ένα περισσότερο, με 10 παιχνίδια λιγότερα.

Βρίσκεται αναμφίβολα στην καλύτερή του αγωνιστική κατάσταση. Το ματς με την Κρίσταλ Πάλας το απέδειξε και πάλι και η αναμέτρηση της Αγγλίας με την Ουκρανία, απλώς το επιβεβαίωσε και στους πιο δύσπιστους.

Ο Σάκα αρχικά μοίρασε την τελική πάσα για το 1-0 του Χάρι Κέιν και εν συνεχεία έκανε το 2-0 για την ομάδα του, με όμορφο πλασέ εκτός περιοχής.

Την ίδια ώρα, μετρά 12 γκολ και 10 ασίστ σε επίπεδο πρωταθλήματος, όντας ο μοναδικός παίκτης της Premier League που είναι διψήφιος στις δύο στατιστικές αυτές κατηγορίες, με τον Κβαρατσχέλια της Νάπολι να είναι ο μοναδικός που μπορεί να τον ανταγωνιστεί στην σεζόν που διανύουμε, φτάνοντας επίσης τον ίδιο αριθμό γκολ και ασίστ!

 

Το επίτευγμά του μάλιστα γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό, αν αναλογιστεί κανείς πως ουδείς από το ρόστερ της Άρσεναλ έπραξε κάτι τέτοιο την τελευταία δεκαετία. Ο προηγούμενος ήταν ο Θίο Γουόλκοτ, την σεζόν 2012-13, ενώ συνολικά, μόνο ο Αλέξις Σάντσες είχε φτάσει σε τέτοιου είδους αριθμούς.

Αλλά πώς να μην διεκδικείς το πρωτάθλημα, όταν ο Μπουκάγιο Σάκα φτάνει στα 2/3 της αγωνιστικής περιόδου, σε τέτοια ρεκόρ, αποτελώντας παράλληλα και το μέλλον της Εθνικής Αγγλίας, όπως αποδεικνύουν οι εμφανίσεις του στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

 

Άγγλος και Γεωργιανός λοιπόν οι δύο πιο παραγωγικοί παίκτες στις κορυφαίες στατιστικές κατηγορίες στην Ευρώπη, με τα «κοινά» επιτεύγματά τους να οδηγούν τις ομάδες τους στον τίτλο. Άρσεναλ και Νάπολι, Σάκα και «Κβάρα». Είναι δυνατόν λοιπόν να μην λογίζονται ως τα κορυφαία εξτρέμ στην Ευρώπη;

Δημήτρης Μανάκος