Έκανε το καθήκον της η Άρσεναλ και τώρα Πεπ εναντίον Αρτέτα! (vids)

Η Άρσεναλ με τρία τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο επιβλήθηκε 3-0 της Όξφορντ για να προκριθεί στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, εκεί όπου την περιμένει πλέον η Μάντσεστερ Σίτι σε ένα μεγάλο ραντεβού του Πεπ Γκουαρδιόλα με τον Μικέλ Αρτέτα!  



Έκανε το καθήκον της η Άρσεναλ και τώρα Πεπ εναντίον Αρτέτα! (vids)

Η Όξφορντ για μερικά λεπτά στην έναρξη της αναμέτρησης έδειξε ν' ανταπεξέρχεται στις δυσκολίες του ματς και τις τεράστιες απαιτήσεις της κόντρας με την Άρσεναλ. Όμως, η ομάδα του Αρτέτα κατάφερε να κυριαρχήσει στο κομμάτι της κατοχής καθώς περνούσε η ώρα. Βέβαια, δύσκολα έφτιαχνε κάτι τρομερά απειλητικό για τα αντίπαλα καρέ κι αυτό έκανε την Όξφορντ να παραμένει όρθια σχετικά δίχως μεγάλα ζόρια.

Οι Λοκονγκά, Ελνένι και Φάμπιο Βιέρα από τα χαφ, αλλά και οι Μαρτινέλι, Σάκα, Ενκέτια μπροστά, αδυνατούσαν να φτιάξουν κάτι που θα έκανε τη διαφορά για τους «κανονιέρηδες» και οι οπαδοί των γηπεδούχων στο Kassam Stadium το διασκέδαζαν. Η Άρσεναλ ορθά φώναξε για πέναλτι στο 35ο λεπτό σε χέρι που φάνηκε να κάνει ο Έλιοτ Μουρ, όμως, από τη στιγμή που δεν υπάρχει VAR, οι φωνές πήγαν στον βρόντο...

Ο Αρτέτα στο δεύτερο μέρος ενίσχυσε την ομάδα του περνώντας τον Τζάκα για τα χαφ και τον Ζιντσένκο αντί του Τίρνεϊ αριστερά, η Άρσεναλ πίεζε όλο και περισσότερο, κρατούσε το παιχνίδι σε χώρους που σίγουρα δεν θα ήθελε η Όξφορντ και στο 62ο λεπτό ήρθε το γκολ.

Ο Ελνένι από γέμισμα του Φάμπιο Βιέιρα σε εκτέλεση φάουλ σκόραρε για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2021 κι έκανε το 1-0. Λίγο αργότερα στο 70' ο Ενκέτια τελείωσε το ματς και την υπόθεση πρόκριση, από την προωθημένη μπαλιά του Βιέιρα, με τον Άγγλο να περνάει και τον ΜακΓκίντι και να πλασάρει σε κενή εστία για το 2-0. Οι «κανονιέρηδες» είχαν πάρει πλέον φόρα και στο 76' ο Ενκέτια σκόραρε ξανά με «τσιμπηματάκι» πάνω από τον γκολκίπερ για το τελικό 3-0.

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης