Ο Ριτσάρλισον είχε δουλέψει το τέλειο εναέριο σουτ και το παρουσίασε στο κορυφαίο επίπεδο (vid)

Αν και έκανε και το κάτι παραπάνω με το κοντρόλ ακριβείας που κάνει ακόμα πιο περίπλοκη την εκτέλεση, ο Ριτσάρλισον είχε δουλέψει πολύ το γυριστό εναέριο σουτ, όπως αυτό με το οποίο σκόραρε στο 2-0 της Βραζιλίας με την Σερβία στο Μουντιάλ του Κατάρ. 



Ο Ριτσάρλισον είχε δουλέψει το τέλειο εναέριο σουτ και το παρουσίασε στο κορυφαίο επίπεδο (vid)

Πρόκειται για το κορυφαίο γκολ της διοργάνωσης στη Μέση Ανατολή μέχρι και αυτή τη στιγμή στη φάση των ομίλων. 

Αφού πρώτα είχε λύσει τον Γόρδιο δεσμό με το «ριμπάουντ» που πήρε έχοντας βρεθεί στη σωστή θέση έτσι ώστε να φύγει το άγχος από τους Βραζιλιάνους και ν' ανοίξουν το σκορ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με τους Σέρβους, ο Ριτσάρλισον έκλεψε όλη την δόξα του τουρνουά μέχρι τώρα. 

Με το προσεκτικό κοντρόλ και την περιστροφή του σώματός του για την άρτια «εκτέλεση» με το εναέριο σουτ και το δεύτερο προσωπικό του γκολ, ο επιθετικός της Τότεναμ έγινε το πρόσωπο της βραδιάς της Πέμπτης, λίγη ώρα μετά τον Κριστιάνο που έγινε ο πρώτος με γκολ σε πέντε διαφορετικά Παγκόσμια Κύπελλα. 

Κι όμως, ο Ριτσάρλισον το είχε δουλέψει πολύ και αυτό το εναέριο σουτ το είχε καλά στο μυαλό του για το κορυφαίο επίπεδο. Και το παρουσίασε από την πρώτη κιόλας εμφάνισή του... 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης