Το Λονδίνο εμπιστεύεται την… Βραζιλία για την επιθετική του γραμμή!

¶ρσεναλ, Τότεναμ και Τσέλσι ενισχύθηκαν στην επιθετική τους γραμμή ενόψει της νέας σεζόν αποκτώντας παίκτες από την Βραζιλία που μπορούν να κάνουν την διαφορά όπως απέδειξαν τις προηγούμενες σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ.



Το Λονδίνο εμπιστεύεται την… Βραζιλία για την επιθετική του γραμμή!

Η σεζόν 2022-2023 αναμένεται μία από τις δυσκολότερες των τελευταίων ετών με τα πρωταθλήματα να ξεκινούν νωρίτερα λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα του Κατάρ που θα πραγματοποιηθεί από τα τέλη Νοέμβρη μέχρι και τον Δεκέμβριο.

Οι ομάδες ξεκινούν νωρίτερα τις προετοιμασίες τους ενώ λογικό ήταν να υπάρξουν μεταγραφικά «μπαμ» στις αρχές του καλοκαιριού και όχι τις τελευταίες ημέρες του καλοκαιρινού παζαριού όπως συνηθίζεται. Ειδικότερα οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ κινήθηκαν ταχύτατα για να ενισχυθούν ενόψει της πρεμιέρας στις 6 Αυγούστου, με μία εθνικότητα να έχει την τιμητική της στις ομάδες του Λονδίνου.

¶ρσεναλ – Γκαμπριέλ Ζεσούς

Επίσημη πρόταση της ¶ρσεναλ στη Μάντσεστερ Σίτι για τον Ζεσούς! :  england365.gr

Η ¶ρσεναλ έχασε τον Ομπαμεγιάνγκ νωρίτερα μέσα στην χρονιά, αφήνοντάς τον να αποχωρήσει ως ελεύθερος για την Μπαρτσελόνα, ενώ το ίδιο συνέβη και λίγες ημέρες νωρίτερα με τον Λακαζέτ που επέστρεψε στην ομάδα που ξεκίνησαν όλα, την Λυών. Όπως ήταν λογικό, ο Μικέλ Αρτέτα κινήθηκε στην αγορά για να βρει τον αντικαταστάτη του Γάλλου στην αιχμή της επίθεσης.

Αυτόν βρήκε στο πρόσωπο του Γκαμπριέλ Ζεσούς, που ήθελε να αποχωρήσει από την Μάντσεστερ Σίτι λόγω της έλευσης των Χάαλαντ και ¶λβαρες. Ο Βραζιλιάνος έχει αποδείξει πως είναι ένας δεινός επιθετικός και όταν του δίνεται χρόνος συμμετοχής συμβάλει με κάθε τρόπο στην ανάπτυξη της ομάδας του, κάτι που θα φανεί και σε μεγάλο βαθμό στους «κανονιέρηδες» του Μικέλ Αρτέτα.

Τότεναμ - Ριτσάρλισον

Tottenham closing in on Richarlison; Chelsea in competition

Από την Βραζιλία και την περιοχή της Νόβα Βενέτσια ενισχύθηκε και το αντίπαλο δέος του Βόρειου Λονδίνου. Η Τότεναμ αναμένεται να σπάσει το ρεκόρ μεταγραφής της για να κάνει δικό της τον Ριτσάρλισον από την Έβερτον, μετά την τρομερή σεζόν που πραγματοποίησε βοηθώντας τα «ζαχαρωτά» να παραμείνουν στην κατηγορία.

Ένας σκληροτράχηλος επιθετικός με τρομερή ικανότητα με την μπάλα στα πόδια και ταχύτητα που του δίνει πλεονέκτημα απέναντι σε «βαριά» στόπερ. Τα «σπιρούνια» και ο Αντόνιο Κόντε τον εμπιστεύθηκαν, η Έβερτον θα βάλει στα ταμεία της περίπου 40 εκατ. λίρες και όλοι είναι ευχαριστημένοι.

Τσέλσι – Ραφίνια

Raphinha to Chelsea? Will it Work? | Premier League News Now

Λίγο χαμηλότερα, στο Δυτικό Λονδίνο, η Τσέλσι πάλεψε για να ξεφορτωθεί τον Ρομέλου Λουκάκου μετά την απογοητευτική περασμένη σεζόν. Ο άνθρωπος των 100 εκατ. αποχώρησε ως δανεικός για την αγαπημένη του Ίντερ και ο Τόμας Τούχελ έψαξε αμέσως για έναν παίκτη που θα ενισχύσει την επιθετική του γραμμή.

Αυτό βρήκε στον Ραφίνια, έναν Βραζιλιάνο «μάγο» που πήρε την Λιντς από το χεράκι και την οδήγησε στην παραμονή στην κατηγορία.  Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έχει αποδείξει την αξία του, ανέβασε τις μετοχές του και πλέον κάνει μία νέα αρχή με την φανέλα των «μπλε» προσπαθώντας να γίνει το πρώτο μεγάλο «μπαμ» στην νέα εποχή του συλλόγου, υπό την αιγίδα του δισεκατομμυριούχου, Τοντ Μπόελι. Πιθανότατα, μιας και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί με κάθε επισημότητα η μεταγραφή του.

Όπως φάνηκε, το Λονδίνο εμπιστεύθηκε την «Σελεσάο» για να ενισχυθεί στο μεταγραφικό παζάρι, αποκτώντας μερικούς ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να κάνουν την ζημιά στις αντίπαλες άμυνες και να καταγράψουν αριθμούς που θα ανεβάσουν τις ομάδες τους ακόμη ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα.

Στράτος Μαρίνος