Λακαζέτ: Ο Γάλλος που έγινε… Λονδρέζος και αγάπησε την Άρσεναλ όσο λίγοι! (vids)

Ο Αλεξάντερ Λακαζέτ αποχωρεί από την Άρσεναλ. Είναι επίσημο. Ο κύκλος κλείνει και ο Γάλλος αφήνει τους «κανονιέρηδες», όντας ένας από τους λίγους στη μετά – Βενγκέρ εποχή, που τους αγάπησε τόσο. Ωστόσο, κάθε τέλος είναι και μία νέα αρχή. Και η αρχή του τέλους για την καριέρα του Λακαζέτ, θα «γραφτεί» στην χώρα του, την Γαλλία, και την Λυών!



Λακαζέτ: Ο Γάλλος που έγινε… Λονδρέζος και αγάπησε την Άρσεναλ όσο λίγοι! (vids)

Επρόκειτο για έναν από τους πιο παθιασμένους ποδοσφαιριστές που είχε φέτος στο ρόστερ της η Άρσεναλ. Ακόμη και αν τα φετινά του γκολ δεν ήταν πολλά, οι πανηγυρισμοί αρκούσαν, ώστε ο Αλεξάντερ Λακαζέτ να χαρίσει στον φωτογραφικό φακό, απίστευτες εικόνες και επικούς πανηγυρισμούς.

Άλλοτε πανηγύριζε με… μπλαζέ ύφος, όπως μετά το γκολ απέναντι στην Σαουθάμπτον, έπειτα από υπέροχη ανάπτυξη από πλευράς Άρσεναλ και άλλοτε τρελαινόταν.

Τελευταία τέτοιου είδους σκηνή; Στο εντός έδρας ματς με την Γουλβς, με τους «λύκους» να προηγούνται με 1-0 στο ημίχρονο και να μην ηττώνται μακριά από το «Μολινό» υπό αυτή την προϋπόθεση από το 2018! Ο Πεπέ ισοφαρίζει 10 λεπτά πριν την λήξη και στο τελευταίο λεπτό του ματς, ο Λακαζέτ σκοράρει με δόση τύχης.

Δεν ξέρει πώς να αντιδράσει και ξεκινά να τρέχει προς πάσα κατεύθυνση. Ακόμη και οι μεγάλοι σκόρερ άλλωστε, σε τέτοιες στιγμές, χάνουν την ψυχραιμία τους.

Χάνουμε όμως και εμείς το νόημα της προσφοράς του Λακαζέτ στην Άρσεναλ αν περιορίσουμε την συζήτηση μόνο στην χρονιά που παρήλθε. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που βρέθηκε στο Βόρειο Λονδίνο από το 2017, κατέγραψε 206 παιχνίδια με την φανέλα της ομάδας του, σκόραρε 71 γκολ και έδωσε 36 ασίστ! Είχε συμμετοχή δηλαδή σε 107 τέρματα είτε με έμμεσο είτε με άμεσο τρόπο, αλλά είχε και ένα πλεονέκτημα που δύσκολα θα διαθέτει όποιος τον αντικαταστήσει.

Αντιλαμβανόταν τον ρόλο του. Δεν γκρίνιαζε κάθε φορά που δεν ξεκινούσε βασικός, είτε αυτό γινόταν λόγω του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, είτε λόγο του Έντι Ενκέτια, όπως γινόταν στο τέλος της χρονιάς.

Τόσο ο Μικέλ Αρτέτα, όσο και ο Ουνάι Έμερι είχαν μιλήσει για τον επαγγελματισμό του, ενώ μεγάλο παράπονό του δεδομένα αποτελεί η έλλειψη τίτλων. Κατέκτησε μόνο του FA Cup προ διετίας και το Community Shield του 2018, ενώ δεν κατάφερε να αγωνιστεί με την Άρσεναλ στο Champions League και να κατακτήσει το Europa League στο Μπακού απέναντι στην Τσέλσι.

Επίσης, ακόμη και αν χαρακτηρίζεται οξύμωρο, ο Λακαζέτ δεν σημείωσε ποτέ χατ-τρικ με την φανέλα των Λονδρέζων. Σκόραρε 9 φορές δύο γκολ, αλλά το πολυπόθητο… τρία, δεν συνδυάστηκε ποτέ με το όνομά του. Τι να το κάνεις όμως το χατ-τρικ, όταν στα κρίσιμα ο Γάλλος ήταν πάντα παρών;

Το εντυπωσιακό ήταν το γεγονός πως βρήκε δίχτυα απέναντι σε όλες τις ομάδες του Big 6.  Η αγαπημένη του αντίπαλος από τις «μεγάλες» ήταν η Τότεναμ. Ακόμη ένας λόγος δηλαδή για να αγαπηθεί από τον κόσμο της Άρσεναλ, με τον «Λάκα» να πληγώνει τους «spurs» τέσσερις φορές και κανείς να μην ξεχνά το φοβερό 2-2 του «Έμιρεϊτς», όπου μείωσε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και θύμισε τον… Ανρί, κοιτώντας τον κόσμο των αντιπάλων.

Ένα γκολ λιγότερο έχει πετύχει απέναντι στην Λίβερπουλ (3), έχοντας βρει δίχτυα δις στο «Έμιρεϊτς» και μία στο «Άνφιλντ», στο περσινό 3-1 των δύο ομάδων, στην 3η αγωνιστική, ενώ δύο φορές έχει σκοράρει κόντρα σε Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι, και μόλις μία απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πάντα λοιπόν ο Λακαζέτ έδινε λύσεις στην Άρσεναλ σε μεγάλα ματς. Και για αυτό τον λόγο, ακόμη και αν αντικατασταθεί επάξια, δεν θα λησμονηθεί ποτέ. Την αγάπησε πολύ. Δύσκολα ένας «ξένος» θα την αγαπήσει άμεσα περισσότερα. Το «Thanks for the memories» λοιπόν, ίσως και να είναι λίγο.

Δημήτρης Μανάκος