Λιντς: Το «must-win» παιχνίδι κόντρα στην Άρσεναλ και το déjà vu του 2003! (vid)

Η Λιντς ψάχνει οπωσδήποτε μία νίκη απέναντι στην Άρσεναλ στο Έμιρεϊτς για να παραμείνει ζωντανή στην μάχη της παραμονής, με το παιχνίδι να φέρνει στο μυαλό αναμνήσεις από το τεράστιο διπλό στο Χάιμπουρι πίσω στο 2003.



Λιντς: Το «must-win» παιχνίδι κόντρα στην Άρσεναλ και το déjà vu του 2003! (vid)

Η Λιντς δίνει την δική της μάχη για να παραμείνει στην κατηγορία μετά το καταστροφικό περασμένο σαββατοκύριακο που είδε τις αντιπάλους της να κερδίζουν έδαφος στην μεταξύ τους μάχη.

Το μεσημέρι της Κυριακής, τα «παγώνια» ταξιδεύουν στο αφιλόξενο Λονδίνο για να αντιμετωπίσουν την Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα σε μία αναμέτρηση που και οι δύο ομάδες θέλουν πάση θυσία το τρίποντο για να παραμείνουν εντός των στόχων τους. Από την μία η ομάδα του Τζέσι Μαρτς θέλει την νίκη για προσπεράσει την Μπέρνλι και να ανέβει στην 16η θέση της βαθμολογίας και από την άλλη, οι «κανονιέρηδες» πρέπει να πάρουν τους τρεις βαθμούς για να αποκτήσουν διαφορά τεσσάρων βαθμών από την 5η Τότεναμ.

Ωστόσο, για την Λιντς, αυτή η αναμέτρηση δημιουργεί ένα déjà vu, καθώς έχει βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση πριν από 19 χρόνια, προσπαθώντας και πάλι να γλιτώσει τον υποβιβασμό στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ήταν 4 Μαΐου  του 2003, όταν τα «παγώνια» ταξίδευαν στο Χάιμπουρι για να αντιμετωπίσουν την Άρσεναλ που «καιγόταν» για βαθμούς καθώς κυνηγούσε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το πρωτάθλημα, με μόλις δύο στροφές να απομένουν μέχρι το τέλος.

Η ομάδα του Πίτερ Ριντ έψαχνε ένα τεράστιο «διπλό» μέσα σε μία από τις πιο καυτές έδρες της κατηγορίας και απέναντι στην πρωταθλήτρια και κυπελλούχο για να ξεκολλήσει από την 16η θέση έπειτα από ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων.

Ο αρχισκόρερ της Λιντς, Μαρκ Βίντουκα, με ένα γκολ στο 88ο λεπτό έδωσε την νίκη στην ομάδα του και την «ανέβασε» στο +3 από την ζώνη του υποβιβασμού και πλέον χρειαζόταν μόλις έναν βαθμό στην τελευταία αγωνιστική για να παραμείνει στην κατηγορία.

Η νίκη με 3-1 απέναντι στην αδιάφορη Άστον Βίλα ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Μετά από μία χρονιά με τρομερά οικονομικά προβλήματα και κακές επιλογές τα «παγώνια» κατάφεραν να μείνουν στην Πρέμιερ Λιγκ.

Με οδηγό τον άθλο του 2003, η ομάδα του Τζέσι Μαρτς θέλει να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από το Λονδίνο και να μπορέσει να αγωνίζεται με την Λιντς στη κορυφαία κατηγορία για ακόμη μία χρονιά, θέτοντας τις βάσεις για μία «δική» του ομάδα και όχι μία με τις επιρροές του θρύλου του συλλόγου, Μαρσέλο Μπιέλσα.

 

Στράτος Μαρίνος