«Πέταξαν» άνετοι για τα ημιτελικά οι «αετοί» του Βιεϊρά!

Η Κρίσταλ Πάλας κατάφερε να πάρει μία άνετη νίκη με 4-0 απέναντι στην Έβερτον στο Σέλχαρστ Παρκ για τον προημιτελικό του FA Cup, με τους «αετούς» να παίρνουν το εισιτήριο για τους «4» του θεσμού. Οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τους αντιπάλους τους, με το τελικό σκορ να είναι ενδεικτικό της εικόνας των δύο ομάδων.



«Πέταξαν» άνετοι για τα ημιτελικά οι «αετοί» του Βιεϊρά!

Με μοναδικό στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά του FA Cup, η Κρίσταλ Πάλας υποδέχτηκε την Έβερτον στο Σέλχαρστ Παρκ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν πιο δυνατά το παιχνίδι, κρατώντας την Πάλας στο δικό της μισό και πιέζοντας συνεχώς τους αμυντικούς της, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Μπάτλαντ.

Όλα άλλαξαν στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Άντρος Τάουνσεντ πάτησε άσχημα το πόδι του και αποχώρησε υποβασταζόμενος έντονους πόνους στο αριστερό του γόνατο. Η διακοπή λειτούργησε ευεργετικά για τους «αετούς» που άλλαξαν το μομέντουμ του αγώνα και κατάφεραν να προηγηθούν στο 25ο λεπτό με την κεφαλιά του Γκουέχι, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ολίσε.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διπλασιάσουν το προβάδισμά τους 5 λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους με τον Ματετά, έπειτα από όμορφη συνεργασία των Έζε και Ζαχά από την αριστερή πλευρά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «αετοί» ήλεγξαν απόλυτα το ρυθμό του αγώνα και δεν επέτρεψαν στην Έβερτον να γίνει απειλητικοί για την εστία του Μπάτλαντ. Τα «ζαχαρωτά» επιχείρησαν το πρώτο τους σουτ στην επανάληψη στο 67ο λεπτό με τον Ντεμαράι Γκρέι να αστοχεί από τα 30 μέτρα.

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι κλείδωσαν το παιχνίδι στο 78ο λεπτό με το Ζαχά να παίρνει το «ριμπάουντ» μετά το σουτ του Ολίσε που κατέληξε στο δοκάρι και να διαμορφώνει το 3-0. Η Κρίσταλ Πάλας κατάφερε να πετύχει και 4ο γκολ με τον Γουίλ Χιους, που είχε περάσει μερικά λεπτά νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο, με τους παίκτες του Πατρίκ Βιεϊρά να παίρνουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του FA Cup, εκεί που βρίσκεται ήδη η Τσελσι.

Η Έβερτον, πλέον, θα επικεντρωθεί στη μάχη που δίνει για να παραμείνει στην κατηγορία, συνεχίζοντας τις προσπάθειές της στις 3 Αριλίου απέναντι στη Γουέστ Χαμ, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου.

Στράτος Μαρίνος