Με τέτοιο Κέιν στα εκτός έδρας, πώς να μην κερδίσει την Μπράιτον η Τότεναμ; (vid)

Ο Χάρι Κέιν έκανε το 2-0 στο 57ο λεπτό, «διπλασιάζοντας» το προβάδισμα της ομάδας του και η σεμνή τελετή στο «Άμεξ» έλαβε τέλος από νωρίς, καθώς ο Άγγλος έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Premier League σε εκτός έδρας αναμετρήσεις!



Με τέτοιο Κέιν στα εκτός έδρας, πώς να μην κερδίσει την Μπράιτον η Τότεναμ; (vid)

Επρόκειτο σίγουρα για ένα πολύ ιδιαίτερο ματς, αν αναλογιστεί κανείς την αγωνιστική κατάσταση των δύο ομάδων. Η μεν Μπράιτον προερχόταν από πέντε συνεχόμενες ήττες με μόλις ένα γκολ υπέρ της, ενώ η Τότεναμ, παρά το θετικό ξεκίνημα του Αντόνιο Κόντε στο «τιμόνι» της, πλέον βίωνε μία τεράστια αγωνιστική κρίση, έχοντας χάσει και σημαντικό έδαφος για την τετράδα! Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην βγάλει αντίδραση…

Τηρουμένων των αναλογιών λοιπόν, αμφότερες ήθελαν το ματς, αλλά οι «γλάροι» ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ, όντες και… αυτοκαταστροφικοί, αν δει κανείς την τεράστια φάση που απώλεσε ο Χάρι Κέιν στο 5ο λεπτό, μετά το λάθος του Σάντσεθ και την αστοχία του προ κενής εστίας.

Εν συνεχεία, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς, αλλά προσπαθούσαν να απειλήσουν κυρίως με στημένες φάσεις, έχοντας φωνάξει και στο 28ο λεπτό για πέναλτι που δεν καταλογίστηκε από τον VAR!

Ωστόσο, το πρόβλημα της Μπράιτον ήταν το γεγονός πως στο καλό της διάστημα, το σκορ δεν παρέμεινε στην «λευκή» ισοπαλία. Ο Κουλουσέφσκι βρήκε σουτ στο 36ο λεπτό, η μπάλα κόντραρε στον Ρομέρο και ο τελευταίος, στον οποίο χρεώθηκε το γκολ, πέτυχε το πρώτο φετινό τέρμα του στην Premier League!

Όπως ήταν αναμενόμενοι, οι «γλάροι» τα… έχασαν, αλλά το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλος του ημιχρόνου, καθώς ο Σάντσεθ άπλωσε το πόδι στο πλασέ του Κουλουσέφσκι στο 41’.

Ό,τι δεν έκανε πράξη ο Σουηδός στα «χασομέρια» του πρώτου μέρους, έλαβε χώρα στο 57ο λεπτό, με τον Χάρι Κέιν να βρίσκει δίχτυα και να «γράφει» ιστορία, όντας ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Premier League σε εκτός έδρας ματς με 95 γκολ σε 139 ματς, παρόλο που έχει παίξει σε 104 λιγότερα παιχνίδια από τον δεύτερο της λίστας Γουέιν Ρούνεϊ.

Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός έπεσε, η Μπράιτον δεν μπόρεσε να αντιδράσει σε καμία περίπτωση και με το τελικό 2-0, οι «spurs» πραγματοποίησαν μία από τις πιο μεστές τους εμφανίσεις στο 2022, έχοντας βεβαίως στις τάξεις τους έναν «ιστορικό» Χάρι Κέιν!

 

Δημήτρης Μανάκος