Οι κλήσεις των παικτών της Πρέμιερ Λιγκ για το Κόπα Άφρικα – Ποιες ομάδες επηρεάζονται περισσότερο;

Αρκετές ομάδες στην Πρέμιερ Λιγκ θα στερηθούν τις υπηρεσίες μερικών Αφρικανών παικτών τους λόγω της διεξαγωγής του Κόπα Άφρικα στο Καμερούν, με τρεις συλλόγους να βρίσκονται στη δύσκολη θέση να αποχωριστούν πολλούς και σημαντικούς ποδοσφαιριστές τους.



Οι κλήσεις των παικτών της Πρέμιερ Λιγκ για το Κόπα Άφρικα – Ποιες ομάδες επηρεάζονται περισσότερο;

Δεν είναι μυστικό πως αρκετές ομάδες στην Αγγλία εναντιώθηκαν στην διεξαγωγή του Κόπα Άφρικα μεσούσης της σεζόν καθώς υπήρχαν φόβοι πως οι παίκτες τους θα επιστρέψουν από τη διοργάνωση έχοντας προσβληθεί από τον Covid-19, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων στην Αφρικανική ήπειρο.

Αρκετοί παίκτες αναμένεται (ή έχουν ήδη) αναχωρήσει για το Καμερούν, εκεί που θα διεξαχθεί η φετινή διοργάνωση από τις 9 Ιανουαρίου έως και τις 6 Φεβρουαρίου, και θα απουσιάσουν από τις ομάδες τους τουλάχιστον μέχρι το τετραήμερο  17,18,19 και 20 Αυγούστου που ολοκληρώνεται η φάση των ομίλων.

Από τις 20 ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, 3 είναι αυτές που θα πρέπει να αποχωριστούν 4 παίκτες και πιθανότατα θα επηρεαστούν σε μεγαλύτερο βαθμό από τις υπόλοιπες. Ο λόγος για τις Άρσεναλ και Λέστερ που θα στερηθούν τις υπηρεσίες βασικών μονάδων για τη συνέχεια των υποχρεώσεών τους.

Η Άρσεναλ δεν θα έχει στη διάθεσή της τους Ομπαμεγιάνγκ, Ελνένι , Πεπέ και τον Πάρτεϊ, ενώ  η Λέστερ δεν θα μπορεί να υπολογίζει στους Αμαρτέι, Εντιντί, Μεντί και Ιχεανάτσο.

Τουλάχιστον 4 παίκτες αναμενόταν να αποχωρήσουν και από τη Γουότφορντ με προορισμό το Κόπα Άφρικα, ωστόσο οι «σφήκες» ήρθαν σε διαμάχη με την ομοσπονδία της Σενεγάλης για τα… πόδια του Ισμαΐλα Σαρ. Ο αγγλικός σύλλογος ανέφερε πως ο τραυματισμός του ποδοσφαιριστή του δεν θα του επέτρεπε να αγωνιστεί στο τουρνουά του Καμερούν ωστόσο η ομοσπονδία είχε άλλη άποψη.

Μάλιστα, κατηγόρησε τη Γουότφορντ για διαφορετική αντιμετώπιση και υποβάθμιση των αφρικανικών διοργανώσεων ενώ πρότεινε να εξετάσει το ιατρικό επιτελείο της Σενεγάλης τον νεαρό άσο για να φανεί ο χρόνος της θεραπείας του.

Την τελευταία στιγμή, η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι αποφάσισε να αφήσει τον Σαρ να ταξιδέψει στο Καμερούν, παρά το γεγονός ότι ο 23χρονος εξτρέμ έχει να αγωνιστεί από το Νοέμβριο καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα στο σύνδεσμο του γονάτου του.

Μάλιστα, η Γουότφορντ βρέθηκε σε αντιπαράθεση και με την ομοσπονδία της Νιγηρίας καθώς αρνήθηκαν να αφήσουν τον Εμάνουελ Ντένις να ταξιδέψει στο Καμερούν για τη διοργάνωση, καθώς όπως ισχυρίστηκαν, το email με την κλήση του νεαρού άσου ήρθε πιο μετά από την ημερομηνία που υποχρεούταν η ομάδα να παραχωρήσει τον παίκτη.

Ανάμεσα στις υπόλοιπες ομάδες, σημαντικές απουσίες θα έχει και η Κρίσταλ Πάλας που θα πρέπει να αποχωριστεί τους Τζόρνταν Αγιού, Τσεϊκού Κουγιατέ και Γουίλφριντ Ζαχά. Την ίδια ώρα, η Τσέλσι δεν θα υπολογίζει στον Εντουάρντ Μεντί όπως το ίδιο δεν θα μπορεί να κάνει και η Λίβερπουλ με το δίδυμο Μανέ-Σαλάχ να απουσιάζει για τουλάχιστον δύο παιχνίδια πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι παίκτες που θα απουσιάσουν για τις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ:

Άρσεναλ: Τόμας Πάρτεϊ (Γκάνα), Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Γκαμπόν), Νικολά Πεπέ ( Ακτή Ελεφαντοστού), Μοχάμεντ Ελνένι (Αίγυπτος)

Άστον Βίλα: Μαχμούντ Τρεζεγκέ (Αίγυπτος), Μπέρτραντ Τραορέ (Μπουργκίνα Φάσο)

Μπρέντφορντ: Ζουλιάν Ζανβιέ (Γουϊνέα), Φρανκ Ονιέκα (Νιγηρία), Ταρίκε Φοσού-Χένρι (Γκάνα)

Μπράιτον: Ιβς Μπισούμα (Μάλι)

Μπέρνλι: Μάξουελ Κορνέ (Ακτή Ελεφαντοστού)

Τσέλσι: Εντουάρντ Μεντί (Σενεγάλη)

Κρίσταλ Πάλας: Τσεϊκού Κουγιατέ (Σενεγάλη), Τζόρνταν Αγιού (Γκάνα), Γουίλφριντ Ζαχά (Ακτή Ελεφαντοστού)

Έβερτον: Άλεξ Ιγουόμπι (Νιγηρία)

Λέστερ: Ντάνιελ Αμαρτέι (Γκάνα), Ναμπαλί Μεντί (Σενεγάλη), Γουίλφριντ Εντίντι (Νιγηρία), Κελέτσι Ιχεανάτσο (Νιγηρία)

Λίβερπουλ: Σαντιό Μανέ (Σενεγάλη), Μοχάμεντ Σαλάχ (Αίγυπτος), Ναμπί Κεϊτά (Γουϊνέα)

Μάντσεστερ Σίτι: Ριγιάντ Μαχρέζ (Αλγερία)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ερίκ Μπαϊγί (Ακτή Ελεφαντοστού), Αμάντ Ντιαλό (Ακτή Ελεφαντιστού)

Σαουθάμπτον: Μούσα Τζενεπό (Μάλι)

Γουότφορντ: Άνταμ Μασίνα (Μαρόκο), Ιμράν Λουζά (Μαρόκο), Γουίλιαμ Εκόνγκ (Νιγηρία), Ισμαΐλα Σαρ (Σενεγάλη)

Γουέστ Χαμ: Σαΐντ Μπενράχμα (Αλγερία)

Γουλβς: Ρομέν Σαΐς (Μαρόκο), Γουίλι Μπολί (Ακτή Ελεφαντοστού)

 

Στράτος Μαρίνος