Ο Κλοπ δείχνει να μην θέλει να ρισκάρει, ο Πεπ περιμένει για τους Βραζιλιάνους

Ξεκαθαρίζοντας πως η τιμωρία που έχει επιβληθεί απαγορεύει στους παίκτες να κάνουν αυτό που αγαπούν και δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα από την κατάσταση, ο Γιούργκεν Κλοπ έδειξε πως δεν έχει διάθεση να συνεχίσει την κόντρα για τους Βραζιλιάνους. «Θα περιμένουμε να δούμε το Σάββατο, προς το παρόν ξέρω ότι παίζουν...» είπε ο Πεπ για τους δικούς του που δεν ταξίδεψαν με την αποστολή της «σελεσάο». 



Ο Κλοπ δείχνει να μην θέλει να ρισκάρει, ο Πεπ περιμένει για τους Βραζιλιάνους

Οι ¶λισον, Φαμπίνιο και Φιρμίνο έχουν τιμωρηθεί για πέντε μέρες από την σύσταση της Βραζιλίας προς την FIFA έπειτα από τη μη ενσωμάτωσή τους στην αποστολή της εθνικής ομάδας για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2022.

Λόγω των «κόκκινων περιοχών», όπως έχουν χαρακτηριστεί στο σχέδιο της Κυβέρνησης, οι τρεις Βραζιλιάνοι - όπως συνέβη επίσης και με τους Έντερσον, Τιάγκο Σίλβα, Ραφίνια, Φρεντ και Γκάμπριελ Ζέσους - δεν ταξίδεψαν στο Σάο Πάουλο και η Ομοσπονδία της Βραζιλίας επικοινωνώντας με την FIFA οδήγησε στην ποινή.

Σε περίπτωση που κάποιο από τα κλαμπ της Premier League, παρά τις ενστάσεις που εξέφραζαν οι ομάδες, αποφασίσει να μην υπακούσει στην τιμωρία, τότε κινδυνεύει με ήττα στα χαρτιά, κάτι που τελικά δεν θέλει να υποστεί η Λίβερπουλ.

«Η μεγαλύτερη τιμωρία είναι για τους παίκτες, όχι για τις ομάδες, γιατί τους απαγορεύεται να κάνουν αυτό που τους αρέσει. Να παίζουν ποδόσφαιρο...» είπε ο Κλοπ και έδειξε πως δεν πρόκειται να πιέσει καταστάσεις...

Από την πλευρά του, ο Πεπ Γκουαρδιόλα ρωτήθηκε για τους Έντερσον και Γκάμπριελ Ζέσους που επίσης δέχθηκαν την ποινή, με τον Καταλανό ν' απαντάει:

«Προς το παρόν ξέρω ότι παίζουν, δεν έχουμε κάποια άλλη ενημέρωση για τους παίκτες. Θα περιμένουμε να δούμε το Σάββατο τι θα γίνει.

Δεν είμαι υπέρ της κοινής απόφασης, ας αποφασίσει ο καθένας για την ομάδα του. Εμείς θα δούμε το Σάββατο. Οι Αργεντίνοι πήγαν στη Βραζιλία και δεν μπορούσαν να παίξουν.

Οι Βραζιλιάνοι ταξίδεψαν και δεν μπορούν να παίξουν γιατί πρέπει να μπουν σε καραντίνα. Αν δεν “πετάξουν”, τιμωρούνται γιατί μένουν εδώ... Δεν βγάζει νόημα».

Κώστας Ζάλιαρης