Στο «σφυρί» μια τριάδα «πολιτών» για... χάρη των Κέιν και Γκρίλις

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα φέρεται να επιθυμεί διακαώς τους Χάρι Κέιν και Τζακ Γκρίλις και προτίθεται να πουλήσει τρία βασικά μέλη από το υπάρχον υλικό της Σίτι!   



Στο «σφυρί» μια τριάδα «πολιτών» για... χάρη των Κέιν και Γκρίλις

Απόλυτα επιδραστική φαίνεται πως ήταν η απώλεια του Champions League για την Μάντσεστερ Σίτι και τον Πεπ Γκουαρδιόλα, με τον Ισπανό τεχνικό να ατενίζει την επικείμενη μεταγραφική περίοδο ως μία ευκαιρία για να βελτιώσει το υπάρχον ρόστερ και να διεκδικήσει και την επόμενη σεζόν τόσο το Champions League, όσο και την υπεράσπιση του τίτλου της Premier League.

Βασικοί μεταγραφικοί του στόχοι αποτελούν ο Χάρι Κέιν και ο Τζακ Γκρίλις. Δύο δύσκολες περιπτώσεις, με τον πρώτο να είναι δεδομένο πως αποχωρεί από την Τότεναμ και τον δεύτερο να μην είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο αποχώρησής του από την Άστον Βίλα, δίχως όμως να πιέζει καταστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση αμφότεροι είναι στο στόχαστρο της Μάντσεστερ Σίτι, με την κουβέντα πλέον να πηγαίνει στο ποσό που θα διατεθεί για την απόκτησή τους. Η Τότεναμ άλλωστε αποτελεί μία δύσκολη πηγή διαπραγματεύσεων, ενώ στο θέμα του Γκρίλις τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για 100.000 λίρες την εβδομάδα, πράγμα που θα αποτελεί ρεκόρ για τους «πολίτες».

Άμεση συνέπεια της συγκεκριμένης πρόθεσης αποτελεί το ξεκαθάρισμα στο ρόστερ, με τους Μεντί, Λαπόρτ και Στέρλινγκ να φαίνεται πως βγαίνουν αναγκαστικά «στο σφυρί», προκειμένου τα ταμεία να γεμίσουν και να μπορούν να διαθέσουν οι «πολίτες» οτιδήποτε χρειαστεί, ώστε οι δύο Άγγλοι να υπογράψουν.

Σε αυτές τις περιπτώσεις βεβαίως η Σίτι δεν «παίζει» μόνη της, καθώς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παρά την ανανέωση του Καβάνι, ακόμη εξετάζει την περίπτωση του Χάρι Κέιν, σε συνδυασμό με την πιθανή αποχώρηση του Μαρσιάλ, ενώ και η Άρσεναλ κοιτά διακριτικά τις εξελίξεις που αφορούν τον Γκρίλις, έχοντας αφήσει την περίπτωση του Μαρτίν Όντεγκααρντ.

Αν μάλιστα η περίπτωση με τον Μπουέντια δεν στεφθεί από επιτυχία, οι «κανονιέρηδες» φημολογείται πως θα κάνουν την κίνησή τους.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Μάντσεστερ Σίτι δεν επαναπαύεται. Κινεί γρήγορα τα νήματα και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι Χάρι Κέιν και Τζακ Γκρίλις να βρεθούν στο Μάντσεστερ, και να εκπροσωπήσουν το «γαλάζιο» κομμάτι της πόλης για τα επόμενα χρόνια.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ