Πεπ: «Ο Μπερνάρντο δεν είναι απολύτως ένοχος»

Θέση για το tweet του Μπερνάρντο Σίλβα προς τον Μπενζαμάν Μεντί, το οποίο θεωρήθηκε ρατσιστικό από πολλούς, πήρε ο Πεπ Γκουαρδιόλα, που μεν καταλαβαίνει όσους τα έβαλαν με τον Πορτογάλο αλλά -δε- δεν πρόκειται να τιμωρήσει τον παίκτη του για το χιούμορ του. «Δεν είναι απολύτως ένοχος», είπε χαρακτηριστικά.



Πεπ: «Ο Μπερνάρντο δεν είναι απολύτως ένοχος»

Ο Μπερνάρντο ήθελε να αστειευτεί με τον συμπαίκτη του αλλά αρκετή μερίδα κόσμου βρήκε το αστείο του ρατσιστικό, ωστόσο ο Πεπ ξέρει καλά τον ποδοσφαιριστή και τον υπερασπίστηκε. Είναι, βέβαια, χαρακτηριστική η χρήση των λέξεων που κάνει, αφού φαίνεται πως και ο ίδιος θα ήθελε απλώς από τον Πορτογάλο να είναι λίγο πιο... προσεκτικός.

«Ήταν ένα απλό αστείο, αλλά καταλαβαίνω όσους το βρήκαν ανάρμοστο. Ο Μπερνάρντο πρόκειται ίσως να πάρει κάποιο μάθημα και δεν θα ξανά συμβεί. Μπορεί κάποιον να τον πειράξουν τέτοια tweet ή σχόλια.

Ο Μπερνάρντο δεν είναι απολύτως ένοχος γιατί η πρόθεσή του ήταν να αστειευτεί. Μιλάμε για καρτούν και το πρόσωπο είναι αρκετά όμοιο. Το ίδιο μπορεί να συμβεί άπειρες φορές με λευκούς. Είναι το ίδιο. Ήταν ένα αστείο και αυτό είναι όλο. Ωστόσο εάν οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας πιστεύουν το αντίθετο τότε τόσο ο Μπερνάρντο όσο και η Σίτι είναι ανοιχτοί προς συζήτηση».

Γιώργος Σιάφας