Επέστρεψε με δυσκολία στην κορυφή η Λίβερπουλ

Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τζέιμς Μίλνερ στο 81ο λεπτό πέρασε η Λίβερπουλ από το «Κρέιβεν Κότατζ», επικρατώντας της Φούλαμ με σκορ 2-1 για την 31η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Το σκορ άνοιξε ο Σαντιό Μανέ στο 26ο λεπτό πριν ισοφαρίσει προσωρινά ο πρώην «κόκκινος» Ράιαν Μπάμπελ (74’).



Επέστρεψε με δυσκολία στην κορυφή η Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ επιστρέφει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με διαφορά δύο βαθμών (76 β.) και ματς περισσότερο από την Μάντσεστερ Σίτι (74 β.) ενώ η Φούλαμ παραμένει στην 19η θέση με συγκομιδή 17 βαθμών.

Οι «cottagers» ηττώνται για έκτο συνεχόμενο ματς απέναντι στους «reds» ενώ αυτό ήταν η 14η διαδοχική συνάντηση ανάμεσα στις δύο ομάδες που ολοκληρώνεται χωρίς ισοπαλία (σ.σ. Φούλαμ 5 νίκες-Λίβερπουλ 9 νίκες).

Το ματς

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να βρει τα επιθετικά της πατήματα στο ματς και δεν είναι τυχαίο πως η πρώτη αξιόλογη επίθεση στα καρέ των γηπεδούχων καταγράφηκε στο γκολ του Σαντιό Μανέ.

Ο Σενεγαλέζος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 26ο λεπτό από κοντινή απόσταση, αφού προηγουμένως συνεργάστηκε άψογα με τον Φιρμίνο, ο οποίος χρίστηκε ασίστμαν στο συγκεκριμένη φάση.

Ο Μανέ έφτασε τα 20 φετινά τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις (38 συμμετοχές), όσα δηλαδή σημείωσε καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένη αγωνιστικής περιόδου (44 συμμετοχές).

Στο δεύτερο μέρος η Φούλαμ συνέχισε «σφιχτά» στην άμυνα, προσπαθώντας ταυτόχρονα να βρει μια... χαραμάδα που θα οδηγούσε στο γκολ της ισοφάρισης. Και την βρήκε στο 74ο λεπτό! Η ασυνεννοησία των Φαν Ντάικ-Άλισον έδωσε την ευκαιρία στον Μπάμπελ να σκοράρει κατά της παλιάς του ομάδας και να βάλει... φωτιά στο ματς!

Η παρτίδα σώθηκε για τους «κόκκινους» στο 81ο λεπτό. Ο Ρίκο ανέτρεψε τον Σανέ και ο «κρύος» Μίλνερ που μπήκε στο ματς 9 λεπτά νωρίτερα (72’) ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε με χτύπημα στο κέντρο της εστίας των «cottagers».

Οι συνθέσεις

Φούλαμ: Ρίκο, Τσέιμπερς, Ριμ, Φοσού-Μενσά (74’ Κρίστι), Μπράιαν, Κέρνι (82’ Κεμπάνο), Αγίτε, Σερί (65’ Σεσενιόν), Ανγκίσα, Μπάμπελ, Μίτροβιτς

Λίβερπουλ: Άλισον, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Λαλάνα (72’ Μίλνερ), Σανέ, Σαλάχ (90+2' Στάριτζ), Φιρμίνο (72’ Οριζί)

Σκόρερς

26’ Μανέ, 74’ Μπάμπελ, 81’ Μίλνερ (πεν.)

Διαιτητής

Κρεγκ Πόουσον

Γιάννης Τζιουμακλής