Τότεναμ - Μπέρνλι 4-0


Αν και δεν θα μπορούσε να έχει πάει περισσότερο λάθος η φετινή σεζόν για τον Χάρβεϊ Έλιοτ, από άποψη συμμετοχών και ρόλου στην Άστον Βίλα, αυτό δεν τον εμπόδισε ν’ αστειευτεί και να χαρεί το βράδυ της Τετάρτης, κατακτώντας το Γιουρόπα Λιγκ στον τελικό της Πόλης.
Ο Δημήτρης Μανάκος έδωσε το δικό του σχόλιο, αμέσως μετά τη λήξη του τελικού ανάμεσα σε Άστον Βίλα και Φράιμπουργκ. Η ομάδα του Έμερι κατέκτησε δίκαια το τρόπαιο και ίσως δώσει την ευκαιρία στην 6η ομάδα της Premier League, για ένα εισιτήριο του Champions League της επόμενης περιόδου.
Η Άστον Βίλα πανηγυρίζει. Πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος μετά το 1982! Η ομάδα του Έμερι έπαιξε… μπαλάρα, νίκησε 3-0 τη Φράιμπουργκ που ξεκίνησε καλά, αλλά «υποτάχθηκε» στους «βίλανς», με αποτέλεσμα, η ομάδα του Μπέρμιγχαμ να κατακτήσει το Europa League. Πέμπτος τίτλος για τον Ισπανό τεχνικό, που είναι πλέον ο μάστερ του θεσμού. Πρώτος από τους τρεις τελικούς, με αγγλικό ενδιαφέρον, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.