Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι 0-1


Μερικές φορές, μια μεγάλη βραδιά δεν τελειώνει με το τελευταίο σφύριγμα. Μόλις τότε, αρχίζει η πραγματική συζήτηση. Ο Γκαμπριέλ Μαρτινέλι χάρισε στη Βραζιλία την πρόκριση στους «32» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως το όνομά του ακούγεται σήμερα περισσότερο για την Άρσεναλ παρά για τη «Σελεσάο». Άλλωστε, λίγα χρόνια μετά τη δήλωσή του πως θα αποχωρήσει μόνο όταν πάψει να τον θέλει ο σύλλογος, κάθε μεγάλη του εμφάνιση μοιάζει να φέρνει αυτή τη στιγμή λίγο πιο… κοντά.
Στη Βοστώνη, το βράδυ της 29ης Ιουνίου 2026, η εθνική Γερμανίας έγραψε αρνητική ιστορία, αφού υπέστη την πρώτη ήττα της ιστορίας της στα πέναλτι έπειτα από 50 χρόνια! Μετά το 1-1 στην κανονική διάρκεια και την παράταση κόντρα στην Παραγουάη, οι Γερμανοί αστόχησαν σε τρία από τα πέντε χτυπήματα (Χάβερτς, Βόλτεμαντε, Ταχ), ενώ ο Κανάλε πέτυχε το καθοριστικό πέναλτι για τους Νοτιοαμερικανούς. Ήταν η έβδομη φορά από το 1976 που η Γερμανία χρειαζόταν τη διαδικασία των πέναλτι σε μεγάλη διοργάνωση. Και η πρώτη που έχασε. Αυτή η έκδοση της Γερμανίας, η χειρότερη για μένα που πήγε ποτέ σε μεγάλη διοργάνωση τα τελευταία 60 χρόνια, έκλεισε έναν τεράστιο κύκλο.
Γκάμπριελ, Μαρτινέλι, Γκιμαράες, Γκάμπριελ, Καζεμίρο… Ο Κάρλο Αντσελότι βασίστηκε πάνω τους και η Πρέμιερ Λιγκ έστειλε τη Βραζιλία στους «16» του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Ο Κέιν και ο Μπέλιγχαμ προς το παρόν κάνουν τη δουλειά, αλλά η Αγγλία έχει ανάγκη πολλούς περισσότερους διεθνείς να βγουν μπροστά και σε αυτό έδωσε έμφαση και ο Τόμας Τούχελ.