Κορυφαίος Άγγλος διεθνής για το 2016 ο Λαλάνα

Ως ο καλύτερος παίκτης της εθνικής Αγγλίας για το περασμένο έτος ψηφίστηκε ο Άνταμ Λαλάνα, αφήνοντας πίσω του στη σχετική λίστα τους Τζέιμι Βάρντι και Γουέιν Ρούνεϊ.



Κορυφαίος Άγγλος διεθνής για το 2016 ο Λαλάνα

Το βραβείο του καλύτερου παίκτη με τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας για το 2016 παρέλαβε ο μέσος της Λίβερπουλ, Άνταμ Λαλάνα.

Με ποσοστό 38% των ψήφων συνολικά, ο 28χρονος άφησε κατά πολύ πίσω του τους Τζέιμι Βάρντι (12%) και Γουέιν Ρούνεϊ (8%), εξαργυρώνοντας έτσι τις πολύ καλές του εμφανίσεις τόσο στο περασμένο Euro στα γήπεδα της Γαλλίας όσο και στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Μέσα στο 2016 ο Άνταμ Λαλάνα πέτυχε το πρώτο του γκολ με το εθνόσημο (στο νικηφόρο 0-1 επί της Σλοβακίας τον Σεπτέμβριο), αλλά και άλλα τέρματα εξαιρετικά σημαντικά, όπως στα παιχνίδια με Σκωτία (3-0) και Ισπανία (2-2).

«Για μένα είναι μια τεράστια τιμή. Όταν παίζεις καλά για τον σύλλογο σου, αυτό ‘περνάει’ μέσω της φόρμας σου και στην εθνική ομάδα. Ήταν μια απογοητευτική χρονιά η περσινή για την Αγγλία, και ελπίζω το 2017 να βελτιωθώ περισσότερο και να συνεχίσουμε να  χτίζουμε αυτό που ήδη ξεκινήσαμε με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ», τα λόγια του παίκτη κατά τη βράβευση του.