Με εκπλήξεις η τετράδα

Με εκπλήξεις συμπληρώθηκε η τετράδα των ημιτελικών για το Κάρλινγκ Καπ Αγγλίας, αφού η Ίπσουιτς απέκλεισε την Γουέστ Μπρομ με 1-0 και πέρασε στην επόμενη φάση μαζί με την Μπέρμιγχαμ που νίκησε στο τοπικό ντέρμπι την Άστον Βίλα με 2-1. Εκεί θα βρούνε την Άρσεναλ και την Γουέστ Χαμ που απέκλεισε την Τρίτη τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.



Με εκπλήξεις η τετράδα

Μπέρμιγχαμ – Άστον Βίλα 2-1

Το ντέρμπι στο «Σεντ Άντριους» είχε νικητή έστω και στο τέλος με τον Ζίγκιτς από μοιραίος να γίνεται ο ήρωας του αγώνα πέντε λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά, είχαν την κατοχή και τις ευκαιρίες και προηγήθηκαν στο 12 με εκτέλεση πέναλτι του Λάρσον. Το πέναλτι το κέρδισε ο Μπόιερ από μαρκάρισμα του Νταν.

Στο 30’ όμως από το πουθενά ο Αγκμπονλαχόρ από μπαλιά-τρύπα του Χογκ, ξεπέρασε και τον Μπόιερ και ισοφάρισε. Με τον Ζίγκιτς να χάνει τα «άχαστα» το ημίχρονο τέλειωσε 1-1. Πιο πριν ακυρώθηκε και ένα γκολ του Ζίγκιτς ως οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες έχαναν εκατέρωθεν ευκαιρίες με τον Ζίγκιτς να μοιάζει ο χειρότερος παίκτης των γηπεδούχων, Μέχρι το 83΄ όμως, γιατί ένα λεπτό αργότερα έδωσε τη λύτρωση και έστειλε την ομάδα του στα ημιτελικά.

Συνθέσεις Ομάδων

Μπέρμιγχαμ (4-4-2): Φόστερ – Καρ, Τζόνσον, Νταν, Ρίτζγουελ – Λάρσον, Φέργκιουσον, Μπόιερ, Φάχεϊ – Ζίγκιτς, Τζερόμ

Αστον Βίλα (4-2-3-1): Φρίντελ – Λουκ Γιανγκ, Κόλινς, Ρίτσαρντ Νταν, Γουόρνοκ – Μπάναν, Κλαρκ – Ντάουνινγκ, Αϊρλαντ, Ασλεϊ Γιανγκ - Αγκμπονλαχόρ

 
 
 
Ίπσουιτς – Γουέστ Μπρομ 1-0

Η μοναδική ομάδα της Τσάμπιονσιπ που συνεχίζει στο θεσμό είναι η Ίπσουιτς. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον παράγοντα έδρα και πήραν μία δίκαιη νίκη-πρόκριση με το γκολ του Λιντμπιτερ στο 69 με εκτέλεση πέναλτι.

Η Ίπσουιτς διατηρούσε από την αρχή τα ηνία του αγώνα και η Γουέστ Μπρομ δεν μπόρεσε ποτέ να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Μέρφι.

Συνθέσεις Ομάδων:

Ίπσουιτς: Μέρφι, Πίτερς, Σμιθ, Μπράουν, Ο’Ντι, Λιντμπίτερ, Νόρις, Τάουνσεντ, Λάμπ, Σκότλαντ, Πρίσκιν

Γουέστ Μπρομ: Μάιχιλ, Τσεχ, Πάμπλο, Μέιτ, Χαρστ, Τσόι, Μπέιρνς, Ρέιντ, Ντοράνς, Φορτουνέ, Κόξ