Καλή η «έμπνευση», όχι όμως και το αποτέλεσμα…

Η σκέψη δεν του βγήκε... Ο Γιούργκεν Κλοπ επέλεξε να «κατεβάσει» τη νεότερη Λίβερπουλ της ιστορίας, όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν το προβλεπόμενο. Αν και ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, οι «κόκκινοι» έμειναν στο 0-0 με την Πλίμουθ, ομάδα της Λιγκ 2, και είναι υποχρεωμένοι να παίξουν σε δεύτερο ματς (στην έδρα της αντιπάλου) την πρόκριση στους «32» του Κυπέλλου Αγγλίας.



Καλή η «έμπνευση», όχι όμως και το αποτέλεσμα…

Επιθετικός μονόλογος των «κόκκινων»  το πρώτο ημίχρονο! Οι «μικροί» της Λίβερπουλ έδειξαν το απαιτούμενο θράσος, μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και ανάγκασαν τους φιλοξενούμενους να περιοριστούν στα αμυντικά τους καθήκοντα. Ο Οριγκί βρήκε δίχτυα, όμως το γκολ δεν μέτρησε λόγω του φάουλ που είχε προηγηθεί. Η Λίβερπουλ δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να κυκλοφορεί την μπάλα, όμως της έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια.

Πάνω - κάτω τα ίδια και στο δεύτερο μέρος, με την εξαίρεση ότι η είσοδος του Στάριτζ αντί του Τσαν έδωσε επιθετική πνοή στους γηπεδούχους, με τον Άγγλο να πρωταγωνιστεί σε δύο πολύ καλές φάσεις. Η Πλίμουθ παρέμενε ακίνδυνη, ενώ όσο περνούσαν τα λεπτά τόσο… μαζευόταν στην περιοχή της, ευελπιστώντας στην ιστορική- για την ίδια- ισοπαλία.

Ο Γιούργκεν Κλοπ, βλέποντας την ομάδα του να παραμένει αναποτελεσματική, πέρασε στο γήπεδο τους Λαλάνα- Φιρμίνο με την ελπίδα ότι στο τελευταίο τέταρτο θα λυνόταν ο… γόρδιος δεσμός. Οι δυο τους, μαζί με τους Στάριτζ και Οριγκί, συνεργάστηκαν εξαιρετικά στα τελευταία λεπτά, όμως και πάλι κανείς τους δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας τον στόχο του. Από το 83' και μέχρι το φινάλε, η Λίβερπουλ πίεσε ασφυκτικά την αντίπαλο, αλλά το αποτέλεσμα δεν τη δικαίωσε. Το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ και έτσι οι δυο τους θα δώσουν επαναληπτικό, αυτή τη φορά στην έδρα της Πλίμουθ, για το εισιτήριο των «32».

Η ενδεκάδα των «κόκκινων»:

Κάριους, Λούκας, Γκόμεζ, Μορένο, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Τσαν (63' Στάριτζ), Στιούαρντ, Ετζάρια (75' Λαλάνα), Ότζο, Γούντμπερν (75' Φιρμίνο), Οριζί