Διάψευση από Χάμαμ για το Μουντιάλ

Έχοντας γνώση των δημοσιευμάτων που τον ήθελαν να στηρίζει την υποψηφιότητα των Ισπανίας/Πορτογαλίας για την ανάληψη της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ασίας, Μοχάμεντ Χάμαμ, διέψευσε κάθε πιθανή εμπλοκή του με το συγκεκριμένο σενάριο.



Διάψευση από Χάμαμ για το Μουντιάλ

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Marca», ο αρχηγός του ασιατικού ποδοσφαίρου θα προσέφερε τη στήριξή του στην ιβηρική υποψηφιότητα για το Μουντιάλ, στις 2 Δεκεμβρίου, όταν θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για τη χώρα που θα φιλοξενήσει το μεγάλο ποδοσφαιρικό θεσμό. Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε μειονέκτημα για την Αγγλία στην προσπάθεια που κάνει να είναι η χώρα που θα αναλάβει τη διεξαγωγή του μεθεπόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτό, σε συνδυασμό με τη δεδομένη στήριξη της Λατινικής Αμερικής στην υποψηφιότητα των Ιβήρων, θα ήταν ένα δυνατό «χτύπημα» στο Νησί, αλλά η διάψευση του Χάμαμ ήρθε να ανακουφίση, έστω και στο ελάχιστο, τους ¶γγλους.

«Μια ισπανική εφημερίδα που φέρει τον τίτλο Marca, άκουσα πως έχει… εφεύρει δική μου συνέντευξη και μάλιστα υποστηρίζει πως εγώ θα τεθώ υπέρ της υποψηφιότητας των Ισπανών. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ασίας έχει αποφασίσει να στηρίξει ευρωπαϊκή χώρα για την ανάληψη της διεξαγωγής του Μουντιάλ του 2018, ωστόσο δεν υπάρχει απόφαση για κάποια συγκεκριμένη χώρα. Όλα αυτά είναι ένας κρυφός πόλεμος κατά της υποψηφιότητας του Κατάρ για τη διοργάνωση του 2022» είπε ο πρόεδρος της ασιατικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.