Χαλ – Έβερτον (preview)

Στο πλαίσιο της «New Year’s Eve» και της 19ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, η Έβερτον δοκιμάζεται στην έδρα της Χαλ.



Χαλ – Έβερτον (preview)

Για κάτι παραπάνω από μία ώρα δυσκόλεψε τη Μάντσεστερ Σίτι η Χαλ στη «Boxing Day», με τις «τίγρεις» ωστόσο να μην αντέχουν στη συνέχεια, δεχόμενες τρία γκολ. Σκόρερ για τους «πολίτες» οι Τουρέ (72′ πεν.), Ιεανάτσο (78′) και Ντέιβις (90’+4′ αυτ.).

Παρά ωστόσο την ήττα με 3-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι, η Χαλ μπορεί να ατενίζει με… αισιοδοξία το μέλλον, δείχνοντας χαρακτήρα και βελτιωμένο πρόσωπο. Παραμένει ωστόσο τελευταία στον βαθμολογικό πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ και πλέον χρειάζεται να πάρει βαθμούς στα επόμενα παιχνίδια. «Τρέχει αρνητικό σερί, με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία στα πέντε τελευταία της ματς.

Με δύο γκολ στο 2ο ημίχρονο του αγώνα της «Boxing Day», η Έβερτον πήρε μία σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της πρωταθλήτριας Λέστερ. Καλό ποδόσφαιρο από τα «ζαχαρωτά», τα γκολ οι Μιραλάς (51′) και Λουκάκου (90’+1′).

Μετά την ήττα στο ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ από τη Λίβερπουλ, η Έβερτον αντέδρασε άμεσα και πήρε το «διπλό» επί της Λέστερ. Πλέον έχει ακόμα μία εκτός έδρας αποστολή, αυτή τη φορά απέναντι στην ουραγό της βαθμολογίας, Χαλ, έχοντας την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στην πρώτη πεντάδα.

Αγωνιστικά νέα:

Χαλ:

Την ίδια ομάδα με αυτή που παρέταξε στο ματς απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, είναι πιθανό να «κατεβάσει» ο Μάικ Φίλαν.

Ο τερματοφύλακας Άλαν ΜακΓκρέγκορ επέστρεψε στις προπονήσεις μετά την εγχείρηση που πραγματοποίησε το καλοκαίρι στη μέση, την ώρα που οι Γουιλ Κιν και Μόουζες Οντουμπάχο, παραμένουν μακροχρόνιοι τραυματίες.

Πρόβλημα στους προσαγωγούς αντιμετωπίζει ο Αμπέλ Ερνάντες.

Έβερτον:

Απόντας από το ματς απέναντι στη Χαλ θα είναι ο Μάρτεν Στεκέλενμπουργκ, μετά τον τραυματισμό που αποκόμισε στο ματς της «Boxing Day» κόντρα στη Λέστερ. Τη θέση του κάτω από τα δοκάρια θα πάρει ο Τζόελ Ρόμπλς.

Στη διάθεση του Ρόναλντ Κούμαν δεν θα βρίσκεται ούτε ο Τζέιμς ΜακΚάρθι, ενώ αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Αμπέλ Ερνάντες.

Μακροχρόνια στα «πιτς» οι Γιανίκ Μπολάσι και Μουχάμεντ Μπέσιτς.

Πιθανές ενδεκάδες:

Χαλ:

Μάρσαλ, Μαγκουάρι, Ντέιβις, Ντόουσον, Ελμοχαμαντί, Χάντλστοουν, Λιβερμορ, Κλούκας, Ρόμπερτσον, Σνόντγκρας, Εμποκανί

Έβερτον:

Ρόμπλς, Κόουλμαν, Φούνες Μόρι, Γουίλιαμς, Μπέινς, Μπάρι, Γκουέγιε, Λένον, Μπάρκλεϊ, Μιραλάς, Λουκάκου